______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Házon belüli rekorrdöntésre készülhet az Audi

hirdetés

Az Audi jó eséllyel a konszerntárs Lamborghinitől szeretné elvenni a Nordschleife leggyorsabb széria járgánya címet, azaz jön az R8 Green Hell különleges kiadás.

 

Elég beszédes, ám mégis sok kérdést felvető levédés látott napvilágot előző héten. Az Audi ugyanis jogilag bejegyeztette az R8 Green Hell elnevezést, mely egyértelműen egy versenypályázásra minden eddiginél alkalmasabb széria változatot jelöl, de még az is lehet, hogy rekorddöntési szándék áll a lépés mögött.

A Green Hell ugyanis a legendás Nordschleife versenypálya “beceneve”, ahol jelenleg a Lamborghini Aventador SVJ birtokolja a leggyorsabb széria járgány köridőt. Ez változhat meg egy erősebb és könnyebb R8 változat piacra dobásával.

hirdetés

A technikai részletekről egyelőre semmit sem lehet tudni, de jelenleg az R8 V10 Performance a paletta legerősebbje a maga 620 lóerejével és 580 Nm nyomatékával, így várhatóan ennél erősebb és könnyebb lesz a Zöld Pokolnak dedikált kivitel. Ami ennél is fontosabb, hogy az R8 ezzel egy dicső búcsú szériát is kaphat, hiszen a jelenlegi generáció már több mint öt éve van a piacon, a jövőben pedig inkább elektromos irányba tervezgetnek a négykarikások sportkocsi vonalon is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button