Autós Hírek

Trump a pályán, avagy így fest az elnöki limuzin a Daytona 500-on

Donald Trump a hétvégén tiszteletét tette a Daytona 500 futam megnyitóján. És ha már ott volt, gurult is egy kört az elnöki limuzinnal, majd az eső elmosta az egész rendezvény.

 

Donald Trump amerikai elnök volt a házigazdája vasárnap a Daytona 500 futamnak. Ez már magában nem mindennapi, hiszen legutóbb George W. Bush vállalkozott erre a szerepre még 2004-ben, ám a jelenlegi elnöknek sikerült rálicitálnia neves elődjére. Trump ugyanis még a pályán is ment egy kört a “szörny” néven emlegetett elnöki limuzinjával, melyet ezen idő alatt több titkosszolgálati terepjáró is követett. Persze, nem ő vezetett, hanem a hivatásos sofőrje.

Természetesen szó sincs versenytempóról, a világ legbiztonságosabb autója (mely teherautóra épült alvázra épült fel) ugyanis talán még egy autóbusznál is távolabb áll a versenyzés világától, hiszen nagyjából 9 tonnát nyom és kemény tömör gumikon gurul.

A megnyitó tényleg látványosra sikerült, viszont nem hozott szerencsét a mezőny számára. Történt ugyanis, hogy amint lejött a pályáról a szörnyeteg, annyira elkezdett szakadni az eső, hogy egy napot el kellett tolni a versenyt. Ez annyit tesz, hogy míg általában ilyenkor már az ünneplés utáni mámorból ébredeznek a csapatok, a cikk írása pillanatában sem sikerült még letudni az idei Daytona 500 futamot.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button