Autós Hírek

Triumph elektromos BMW alapokkal? Egy ünnepi tanulmány erejéig már ilyen is van!

Az elmúlt évtizedekben az autóiparnak számtalan dizájnt adó Makkina most ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját. Természetesen egy ünnepi modellt is bemutattak ebből az alkalomból, ami lényegében a Triumph TR2 modern átirata, BMW i3 alapokon.

 

Könnyen lehet, hogy még nem is hallottál a Makkina cég létezéséről, pedig a műhely már 25 éve dolgozik beszállító dizájnerként az autóiparban és számtalan óriási gyártóval működtek együtt. Most pedig egy igazi különlegességgel tudatják a világgal, hogy bizony még komoly mértékben benne vannak az iparban.

A negyed évszázados évfordulóra ugyanis egy egyedülálló koncepcióval készültek, mely lényegében a Triumph TR2 modern átirataként fogható fel. Nem az átlag modellé, hanem az 1953-ban sebességi rekordot felállító együléses Jabbeke kivitelé.

A dizájn persze kellően modern, sőt, az arányok is kicsit elmentek a luxus roadster kategória felé, ám a LED-es fényszórók elhelyezkedésébe és az orr gömbölyded kialakításába bele lehet látni az ősmodellt is. Ami viszont teljesen más felfogás szerint készült, az az alapok megváltoztatása.

A tanulmány ugyanis BMW alapokon nyugszik, egészen pontosan az i3S platformjára építették fel. A meghajtásról is a bajorok elektromos rendszere gondoskodik, mely 184 lóerőnyi teljesítményt garantál, a száguldáshoz az energiát pedig a már ismert 42.2 kWh-s akkumulátor biztosítja.

Megjelenését tekintve egy-egy ilyen múltidéző koncepció kimondottan üde színfolt lenne a forgalomban, ám a Makkina nem tervezi, hogy valaha is utcára küld egy hasonló járgányt. Ez csak tisztelgés a múlt előtt, illetve a dizájner-cég erőfitogtatása, hogy bizony képesek klasszikus járgányokat is megrajzolni modern vonásokkal.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button