______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Toyota: az emberek többsége azt se tudja mi az az elektromos autó

hirdetés

Megdöbbentő eredménnyel zárult a Toyota azon felmérése, mely az elektromos és a hibrid autók témakörében kutatta az átlagos vásárlók tudását. Az emberek döntő többsége szerint az elektromos autó belsőégésű motorral megy!

 

Manapság mást sem hallani, mint hogy már a csapból is elektromos autók csöpögnek ki. Ennek tudatában azt híhetnénk, hogy az emberek döntő többsége úgy keni-vágja a villanyosítás témáját, hogy már oktató videókra és kiadványokra sincs szükség. A Toyota viszont most pontosan ennek az ellenkezőjére világított rá.

A japánok évek óta folyamatosan felméréseket végeznek el a vásárlóik körében, melyek mostanság leginkább érthető módon az elektromos autózás világát célozzák meg. Nem kell atomtudományra gondolni, hiszen olyan magától értetődő kérdéseket tesznek fel az embereknek, mint például a BEV (akkumulátoros elektromos) autók tartalmaznak-e belsőégésű erőforrást is. Kacagva legyinthetnénk rá, hogy ezt mindenki tudja, minek kérdezgetni, pedig a helyzet közel sem ennyire rózsás. A megkérdezettek 66 százaléka válaszolt rosszul, azaz a legtöbben nincsenek tisztában az elektromos autók fogalmával.

hirdetés

Nem jobb a helyzet hibrid fronton sem, ahol az volt a kérdés, hogy a hibrid járgányokat mindenképpen tölteni kell-e ahhoz, hogy használhassuk. Természetesen nem, hiszen lemerült akkumulátorral a benzines hajtás veszi át az irányítást (sőt, a használat 80 százaléka alatt mindig is az az elsődleges hajtási forrás). Eredmény? A válaszolók 75 százaléka szerint mindenképpen kell tölteni, ha menni szeretnénk!

Látszik tehát, hogy hiába állandó ma már a téma, az átlag vásárlók nagyobb része nincs igazán tisztában a technológiákkal kapcsolatban. Szomorú? Talán. De bizonyos szinten érthető is, hiszen aki csak egy átlagos tárgyként tekint az autókra, az nem fog foglalkozni azzal, hogy mi hajtja. Az ár a lényeg, ami viszont egyre magasabbra kúszik világszerte. Egy felmérést ezzel kapcsolatban is el bírnánk képzelni.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button