Autós Hírek

Eladó az első Bad Boys film legendás Porschéja

A jellegzetes fekete Porsche 964 Turbo már önmagában sem túl gyakori darab, de az értékét tovább növeli, hogy ez volt az a példány, melyet Will Smith hajtott az első Bad Boys filmben. Most egy aukción bárki megszerezheti magának az ikonikus autót, persze ez elég komolyan zsebbe nyúlós lesz!

 

A filmek világában a képernyőre kerülő autók legalább annyira fontosak, mint maguk a színészek. Tony Stark komolytalan lett volna egy Civic volánja mögött, Magnum karakterével pedig nem lenne olyan könnyű azonosulni a tűzpiros Ferrari nélkül. Will Smith által alakított laza rendőrfigurához is hozzá tartozik a jellegzetes fekete Porsche, amit az első filmben láthattuk.

Most pontosan ez a 964 Turbo 3,6 kerül kalapács alá a Mecum aukciósház jóvoltából Amerikában. Nem egy replika, hanem tényleg arról az 1994-ben gyártott autóról van szó, melyet a filmhez rendeltek meg és ott használtak, majd később Michael Bay tulajdonába került, aki tovább értékesítette a neves producernek, Pat Sandstone-nak.

Az Amerikában csupán 350 példány erejéig értékesített 964 variáns meghajtásáról egy hathengeres 3,6 literes benzines erőforrás gondoskodik 360 lóerős teljesítménnyel, az erőt pedig egy ötsebességes manuális váltó továbbítja a hátsó tengelyre. A szóban forgó filmes példány teljesen szalonállapotban van, az órája is csak 34 ezer mérföldet, azaz nagyjából 55 ezer kilométert mutat jelenleg.

Érdekesség, hogy az autót 2020-ban is szemügyre vehette ismét a nagyközönség, ugyanis annak ellenére, hogy a tavaly bemutatott “Bad Boys for Life” filmben már egy vadi új, 2020-as Porsche 911-est láthatunk, a rendezők a premieren büszkén mutogatták a filmsorozat első ikonikus járművét.

Na de várhatóan mennyiért fog majd elmenni a kocsi? Ezt így nehéz előre megmondani. Egy “mezei” 964 Turbo 3,6 átlagosan 274 ezer dollárért cserél gazdát Amerikában, de Jenson Button saját példánya már 439 ezer dollárt ért egy idei árverésen. A Bad Boys Porsche így akár könnyedén érhet félmillió dollárt is, csak meg kell találni azt a gyűjtőt, aki él-hal a filmekért és a bankszámlája is kellően vastag a feladathoz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button