______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tovább bővült az MG hazai palettája

hirdetés

Az MG már egy éve van jelen a magyar piacon, ráadásul egyre szebb eredményekkel. Most a kínai-angol márka tovább bővítette a hazai kínálatát, többek között a ráncfelvarráson átesett HS modellel.

 

Immár egy éve annak, hogy a kínai tulajdonban új életre kelt MG márka bemutatkozott a Magyar piacon is. A jól megszervezett kereskedői hálózatnak és a szinte minden megyében jelenlévő értékesítőhelynek (22 darab) köszönhetően ráadásul ezen időszakban kimondottan szép eredményeket ért el a márka nálunk is. Egészen pontosan az idei eredmények alapján 1,28 százalékos piaci részesedésről beszélhetünk, ami még a Tesla, a Lexus és a Citroen eladásait is megelőzi. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy csak idén 953 , a tavaly szeptembertől kezdődő jelenlét óta pedig összesen 1351 darab MG talált magyar gazdára

Érthető tehát, hogy nagy reményt fűznek a gyáriak a magyarországi jelenléthez, ezért újabb három modellt helyeztek el az általunk elérhető palettán. Nem másokról van szó, mint az MG5 elektromos kombiról, a szintén elektromos MG ZS EV kompakt SUV-ról és a benzines motorral szerelt HS frissítés utáni változatáról.

hirdetés

Az MG5 egy kimondottan klasszikus kombi vonalakkal rendelkező járgány, mely 479 literes csomagterével kitűnő alternatíva lehet azoknak, akik elektromos családi vonalon gondolkodnak, de nem rajonganak annyira az SUV modellekért. Kétféle hajtással kínálják a gyáriak. A belépő szintet az 50,3 kWh-s akkumulátorcsomaggal és 320 km-es hatótávolsággal bíró Standard Range képviseli 177 lóerős teljesítménnyel és 14,4 millió forintos induló árral.

A Long Range motorja 156 lóerős, de ehhez már egy 61,1 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot társítottak, mely megnyugtató, 400 km-es hatótávolságot biztosít. Ebben az esetben már 15,9 millió forintos induló árról beszélhetünk a jelenleg egyedüliként kínált, de kimondottan gazdagon felszerelt Comfort felszereltségi szinten.

hirdetés

Az MG ZS már ismerős lehet a hazai vásárlóknak, hiszen az egyik legkedveltebb MG SUV modellről van szó. Újdonság viszont, hogy most már tisztán elektromos változatban is elérhető az autó, ráadásul szintén kétféle hajtással.

A Standard Range modell egy az egyben az MG5 esetében már taglalt specifikációkat foglalja magában, ám a Long Range ZS EV esetében már egy 72,6 kWh-s akkumulátor szolgáltatja az energiát a 156 lóerős motor számára, amely már 440 kilométernyi autózást tesz lehetővé egyetlen töltéssel. Az Euro NCAP biztonsági értékelésén ötcsillagos minősítést elnyert autó Standard Range változatának alapára 14,5 millió, a hosszabb hatótávval bíró Long Range kivitelé pedig 16,5 millió forint.

A két elektromos mellett fontos kiemelni a benzines palettát erősítő HS-t, mely most átdolgozott első- és hátsó traktussal, illetve LED-es fényszórókkal tart lépést a modern vásárlói igényekkel. A hajtáslánc változatlan maradt, azaz továbbra is az 1,5 literes T-GDI közvetlen befecskendezéses motor biztosítja a 162 lóerős teljesítményt, mely 6 fokozatú kézi, vagy 7 fokozatú duplakuplungos automata sebességváltóval is kérhető.

Felszereltség tekintetében itt már két választásunk van, azaz a Comfort szint mellett megjelent a Luxury is, mely a következőket tartalmazza: nyitható panoráma napfénytető, exkluzív Bader bőr integrált első sportülések Alcantara betétekkel, elektromos mozgatású csomagtérajtó, 360°-os kamerarendszer, személyre szabható hangulatvilágítás és alumínium sportpedálok. A HS mindezek mellett kimondottan barátságos árazással rendelkezik. Az alapfelszereltség ugyanis már 10,6 millió forintért hazavihető, de a minden extrát tartalmazó Luxury kivitel ára is megáll 11,4 millió forint alatt.

Mindezek mellett minden egyes most bemutatott autóhoz alapfelszereltségként jár az MG Pilot vezetéstámogató rendszer is, mely az adaptív sebességtartó automatikát, az aktív vészfékező rendszert, az intelligens távolsági fényszóró asszisztenst, a sebességtámogató rendszert, a forgalmi dugó asszisztenst, a sávelhagyás figyelmeztetést és sávtartó rendszert foglalja magába. További vásárlócsalógató tényező, hogy az MG nem csak 7 év vagy 150 kilométer garanciát ad az autóira, de jár szintén 7 év országúti segélyszolgálat illetve 7 éven keresztül évente egy alkalommal biztosítják 7 rendszer (motor, sebességváltó, kormánymű, felfüggesztés, fékrendszer, légkondicionáló rendszer és elektromos rendszer) állapotának és megfelelő működésének ellenőrzését teljesen ingyenesen.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button