Autós Hírek

Csökkenő kereslet miatt szüneteltetik a VW ID.3 és a Cupra Born gyártását

A kezdeti nagy fellendülés után nagyon úgy néz ki, hogy érezhetően visszaesett a kereslet a Volkswagen-csoport bizonyos elektromos modelljei iránt. A Volkswagen éppen ezért szünetelteti egy ideig az ID.3 és a Cupra Born gyártását.

 

A Volkswagennek az ID modellek kezdeti sikerei után nagyon úgy néz ki, hogy komoly megtorpanással kell számolnia. A piac ugyanis kezd telítődni elektromos megoldásokkal, a vásárlók száma pedig nem növekedik olyan mértékben, hogy bőségesen eltartsa a szegmenst, ami bizonyos modellek esetén érezhető kereslet-visszaesést produkál.

Nagyon úgy néz ki, hogy a németeknél gyártás gyorsabban megy, mint ahogyan a megrendelések érkeznek be, ami óriási készletfelhalmozást eredményez, ha nem lépnek időben a gyáriak. A lépés pedig meg is történt, azaz a közlemény szerint az ID.3 (és a testvérmodelljének számító Cupra Born) gyártása októberben két hétre leáll, hátha addig rendeződik a helyzet.

Pletykaként felrepült az a hír is, hogy ennél nagyobb a baj, azaz a németek a drezdai üzem teljes felszámolását tervezik, ezzel évi 20 millió eurós megtakarítást hozva az anyacégnek. Mindezek mellett a zwickaui üzemben nemrég bejelentette a vezetőség, hogy mégsem tudják teljesíteni azt a tervet, hogy 269 ideiglenes munkavállalónak állandó szerződést kínálnak, mivel a megváltozott piaci helyzet és az elektromos kínai autók térnyerése miatt érezhetően csökken az érdeklődés a német villanyosokra.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button