______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tovább bővült a Mercedes-AMG palettája

hirdetés

A Mercedes a CLE kupé továbbgondolt változatával bővítette ki az AMG palettát. Egy mild hibrid megoldásról van szó, de természetesen lóerőkben továbbra sincs hiány.

 

A Mercedes a CLE piacra dobásával váltotta le a C és az E osztály kétajtós kivitelét. Ebből adódóan már alapvetően egy sportos modellről beszélhetünk, de azért a rajongókat már a premier óta érdekli, hogy vajon mit tud kihozni belőle a gyáriak teljesítményorientált részlege. Most kiderült, itt van ugyanis az első átirat, a Mercedes-AMG CLE 53.

Először is érdemes körbejárni a külsőt, ahol megtalálhatjuk a jellegzetes AMG dizájnmegoldásokat. A lökhárító hangsúlyosabb domborításokat kapott, a hűtőrács pedig függőleges lécezéssel vadítja tovább az összképet. A kerékjárati ívek ki lettek szélesítve, akárcsak a nyomtáv, amit elöl 58, hátul pedig 75 mm-el toldottak meg. Hátul a méretes diffúzor uralja az összképet, de jól áll a kocsinak a 2X2-es kipufogóvégződés és a minimalista, de mégis észrevehető hátsó légterelő is.

hirdetés

A belső térben természetesen sportosabb dizájnnal és vörös varrással ellátott üléseket találhatunk, feláras extraként pedig akár igazi sportülést is kaphatunk az AMG Performance csomagban. A műszerfalon karbon kompozit mintás díszítés jelzi, hogy egy durvább CLE modellben foglalunk helyet, illetve az alul vágott AMG kormány is a kivitel sajátja.

Ezek mind szépek és jók, de egy igazi AMG lelke a motorja, ami jelen esetben a már ismert 3 literes soros hathengeres benzines, amit 48V-os lágy hibrid rendszerrel láttak el. Az összteljesítmény ebben az esetben 449 lóerő 560 Nm nyomaték mellett, de az elektromos kompresszor túltöltéssel egy ideig képes még 40 Nm nyomatékot biztosítani.

hirdetés

Ezzel a Mercedes-AMG CLE 53 egészen elképesztő 4,2 másodperces 100-as sprintet ígér, a végsebesség pedig 250 kilométeres óránkénti tempónál van szabályozva. Ez kevés lenne? A feláras AMG Driver csomag kiiktatja ezt a szabályozást és lehetővé teszi a 270 km/órás száguldozást is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button