______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Most már a házad energiaellátását is megoldhatják az ID modellek

hirdetés

A Volkswagen egy szoftverfrissítéssel lehetővé tette, hogy az ID modellek képesek legyenek az energia hálózatba visszatáplálására. A németek úgy számolják, hogy egy fullra töltött elektromos modell két napig képes így biztosítani egy komplett ház energiaszükségletét.

 

A Volkswagen bejelentette az elektromos ID modellek 3.5 verziószámú szoftverfrissítését, mely számtalan kis javítás mellett egy teljesen új funkció aktiválását is lehetővé teszi azon tulajdonosoknak, akiknek az autója a 75 kWh teljesítményű akkumulátorral van felvértezve.

Ez a funkció pedig nem más, mint a kétirányú töltés, azaz mostantól otthon nem csak tölteni lehet az autókat, hanem azok akkumulátoráról a ház energiaigényét is ki lehet elégíteni. Ennek persze van még egy feltétele: rendelkezni kell  otthon a HagerEnergy által gyártott S10 E Compact DC töltőállomással, amit egyébként a Volkswagen is telepít azoknak, akik jelzik az otthoni töltési lehetőség igényét.

hirdetés

A Volkswagen úgy számol, hogy egy átlagos háztartás energiaigénye nagyjából 30 kWh-ra tehető, így egy teljesen feltöltött ID modell akár két napig is képes biztosítani az áramot a lakók számára.

Fontos még, hogy a szoftver a hálózatba táplálást 20 százalékos akkumulátor töltöttségnél automatikusan leállítja, így nem történhet meg, hogy a ház teljesen lemeríti az autónkat, azaz továbbra is mobilisak maradhatunk, ha el akarunk menni otthonról.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button