______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tovább bővül a Kia palettája

hirdetés

Egy új modellt jelentett be a Kia, mely most már szinte természetesnek számítóan egy újabb SUV lesz a palettában. Indiában készül majd a globális piacra a Sonet.

 

Lendületesen bővül a Kia palettája, hiszen a nemrég bemutatott Seltos után nem sokkal ismét egy újabb modellt jelentettek be a dél-koreaiak. Nem meglepő, hogy ismét egy szabadidő-járgány érkezését jelentették be, hiszen ezek az autók számítanak manapság a legkönnyebben eladható kategóriának. Ami még fontosabb, hogy a Sonet néven érkező négykerekű már a márka második Indiában készülő modellje lesz a Seltos után.

Az autóról egyelőre csak egyetlen gyári vázlatot közöltek, ám ezen már tökéletesen kivehető, hogy szinte egy az egyben emelték át a gyáriak az év elején azonos névvel bemutatott tanulmányt. Ennek fényében egy kimondottan dögös kis kompakt SUV-ra számíthatunk valószínűleg globális értékesítéssel.

hirdetés

Ez utóbbit hivatalosan még nem erősítette meg a Kia, de az “Indiában és azon túl” szlogen, mellyel a gyár formatervezésért felelős alelnöke illette a projektet, illetve a vázlat európai csatornákon közzététele is mindenképpen arra enged következtetni, hogy akár nálunk is megvásárolható lesz az újdonság valamikor a jövő év folyamán.

A motorpaletta bizonyos információk szerint 1 és 1,2 literes benzines, illetve 1,5 literes dízel egységekből épül majd fel iMT kuplung nélküli manuális váltóval kiegészítve, de ezek sem megerősített információk, hiszen a beharangozás igencsak korai szakaszában áll még a modell.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button