Autós Hírek

2025-ben jön a VW e-Up utódja, mely az ID modellcsalád része lesz

A Volkswagen kis elektromos városi autója, az e-Up legközelebb 2025-ben kaphat utódmodellt. Ekkor érkezik ugyanis az ID.1, mely nem csak modern, hanem kellően sokrétű is lesz.

 

A Volkswagen az ID modellcsalád bevezetését nem a legkisebb méretosztályba kezdte el. Az első a sorban ugyanis a Golf méretű ID.3, amely bizonyos piacokon már rendelhető is, illetve nemsokára az ID.4-el bővül ki a modellcsalád. Ez azt jelenti, hogy az e-Up által képviselt mini elektromos vonal még várat magára.

Most viszont legalább már azt is lehet tudni, hogy meddig. A gyári információk szerint ugyanis 2025-ben debütál majd a belépő szintű ID.1, melyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy kis trendi ötajtós városi elektromos lesz a MEB platformra felépítve, de az olcsóság érdekében leegyszerűsített architektúrával.

Nem csak ezzel próbálják majd elfogadhatóra lenyomni a kis elektromos árát, hanem azzal is, hogy kimondottan kisméretű akkumulátor csomagokat alkalmaznak majd. Előre láthatólag lesz 24, illetve 36 kWh-s alternatíva, maximum 298 kilométeres hatótávval. Persze, ez elég szerénynek mondható a mostani hatótáv háború közepén, de bőven elég lesz a városi közlekedésre, főleg annak tekintetében, hogy az e-Up “csak” 265 kilométert képes elmenni egy töltéssel a jelenlegi legcombosabb konfigurációval.

További érdekesség, hogy a gyáriak többféle kivitelt ígérnek, már most elhangzott ugyanis az ID.1 Crozz  és az e-Roomzz elnevezés, ami valószínűleg egy crossover és egy “teherszállító” változatot jelent majd.

(a képeken az ID.3 és az e-Up látható, az ID.1 egyelőre még képeken nem létezik)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button