______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elkészült a 3,5 milliomodik magyar gyártású Suzuki

hirdetés

Csaknem 30 éves fennállása óta 3,5 millió autó készült el a Suzuki esztergomi gyárában. A jubileumi darab egy hófehér Vitara lett, melyet ünnepélyes körülmények között kísértek le a szalagról.

 

1991-ben, mintegy fél évszázados szünet után ismét megmozdult az autógyártás Magyarországon. Ekkor alapult meg ugyanis a Magyar Suzuki Zrt. Esztergomban, majd 1993-ban legördült az első Suzuki Swift is a szalagról.  Ez volt a “mi autónk”, mely „népautóként” nagy sikereket ért el. 1994-ben elkészült a 25 000. magyar Suzuki, majd 1996-ban a magyarországi autópiacon a társaság részesedése elérte a 20%-ot Ekkor már Esztergomban a 100 000. hazai gyártású Suzukit ünnepelhettünk de 1998-ban a további drasztikus fejlesztéseknek köszönhetően a magyarországi termelés meghaladta a 200 000 darabot is. Természetesen további kiugrásokat eredményezett a Vitara és az S-Cross gyártásának Magyarországra hozása is.

Sajnos azóta a Swift gyártását átszervezték Japánba, de nélküle nem jöhetett létre az az eszméletlen nagy szám, amit most ünnepelnek a gyáriak. Legurult ugyanis a szalagról a 3,5 milliomodik magyar gyártású Suzuki, egészen pontosan egy hófehér mild hibrid Vitara.

hirdetés

“Az, hogy a 3,5 milliomodik autó a közönségkedvenc Vitara modell hibrid változata lett, szintén jól mutatja, hogy a Magyar Suzuki Zrt. fennállása óta az innovációra törekszik. A fenntartható gyártás és üzemeltetés jegyében az új modellek, illetve modellfrissítések fejlesztése gyakorlatilag folyamatosan zajlik a Suzukinál a piaci trendeknek, igényeknek és a szabályozási környezetnek megfelelően, hogy minél több ember számára biztosíthassa a biztonságos vezetés élményét. Tavaly december óta a vállalat kizárólag új, 48 Voltos ISG technológiával felszerelt Suzuki Vitara és SX4 S-CROSS modelleket készít a magyar és az uniós piacok számára.”- hangzik a Magyar Suzuki ezen alkalomból kiadott közleményéven.

A nagy eseményt természetesen ünnepélyes keretek közé szorították a gyáriak, ahol még a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója is felszólalt. “Az ilyen mérföldkő mindig nagy ünnep számunkra, és ebben a sikerben minden munkatársunknak szerepe van. Ráadásul több olyan kollégánk is van, akik mind a 3,5 millió Suzuki legyártásában részt vettek akár a gyártósoron, akár az irodában végzett munkájukkal” – köszöntötte Yoshinobu Abe a gyár dolgozóit, hiszen ahogy ő is elmondta, az érdem nem csak a vezetőségé, hanem főként az alkalmazottaké is.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button