______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Terepjárónak álcázott városi csöppség a Geely legújabb dobása

hirdetés

A Geely még tavaly év végén mutatta be az aprócska városi villanyosát Panda néven. Az első változat inkább a cukiságával próbált hódítani, most viszont itt a Panda Knight, mely megpróbálja komolyabbra venni a figurát. Persze, a látszat csal.

A Geely az ázsiai piacon több almárkával is rendelkezik. Ilyen például a Geometry is, mellyel kimondottan az apró városi elektromos járgányokra koncentrál a konszern. Tavaly év végén például bemutatkozott a Panda modell, mely bárgyú cukiságával szólította meg elsősorban a fiatal vásárlókat.

A kínaiak tudják viszont azt is, hogy ha több bőrt is le lehet húzni egy koncepcióról, akkor érdemes azt meg is lépni. Így születhetett meg a Panda Knight, mely első ránézésre olyan, mintha egy Ford Bronco magáévá tette volna a kis Pandát. A gyermek helyenként örökölte az apja sármját, de növését tekintve az anya génjei voltak erősebbek.

hirdetés

Persze, ez csak kiforgatott hasonlat, de a lényeg tényleg annyi, hogy a srácok új elemeket rajzoltak az kis elektromosra, ami alapvetően változtatta meg a stílusát. A dizájnerek annyira ragaszkodtak a terepjárós vonalhoz, hogy még egy kis oldalsó létrát is felszereltek a verdára. Persze, ezen mászni senki nem fog, de aranyos részlet.

Ehhez tartozik az is, hogy a stílus tényleg csak jelképes, a Panda Knight az aprócska kerekeivel és az elhanyagolható hasmagasságával azonnal elvérzik, ha tényleg valaki terepre merészkedik vele.

hirdetés

Az alap maradt a régi, azzal az egy változtatással, hogy míg a sima Panda esetében a 40 lóerős villanymotor már az erősebb alternatívának számít, a Knight csak ezzel a hajtással kérhető. Az áramellátásról egy 17 kWh teljesítményű akkumulátor gondoskodik, mely 200 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button