______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Targa kivitellel bővült a Porsche 911 paletta

hirdetés

A kupé és a kabrió mellett most már a legendás targatetős megoldással is kérhető a Porsche 911 új generációja. Ehhez is elérhető az új hétfokozatú manuális sebességváltó.

 

Sok ideig jegelte a Porsche a targatetős megoldást, de szerencsére az előző 911 generáció esetében már ismét kínáltak ilyen jellegű változatokat. Jó hír, hogy az új 992-es széria esetében is csupán eddig kellett várnia annak, aki a tetőpanelek eltüntetésében látja a fantáziát. A kupé és a kabrió mellett ugyanis már kapható a Targa is, melynek teteje 19 másodperc alatt tüntethető el, vagy varázsolható vissza a helyére.

Egyelőre viszont csak összkerekes kivitelben, Targa 4 és Targa 4S-ként lehet hozzájutni háromliteres hathengeres egységgel, mely 385, illetve 450 lóerős teljesítményt képes leadni. A korábban már ismertetett új hétsebességes manuális váltó is kérhető hozzá, ebben az esetben ráadásul teljesen alapáras a Sport Chrono csomag is, melynek segítségével kiviteltől függően 4,2 vagy éppen 3,6 másodperces 100-as sprint érhető el.

hirdetés

Az új Targa bármennyire is múltidéző a sajátos tető megoldásával, egy ízig-vérig modern sportkocsival lesz dolga a vásárlónak. Ezért is kínálják hozzá például az InnoDrive adaptív tempomatot is, mely az adott útszakaszra érvényes sebesség korlátozásokat és a 3D térképből nyert adatokat figyelembe véve állítja be a sebességet, már ha azt az adott forgalom éppen megengedi.

Szintén sok bosszúságtól kímélheti meg a tulajdonosokat a Smartlift rendszer, mely GPS adatok alapján megjegyzi, ha valahol meg kellett emelni az autó elejét, mondjuk hogy a köténylemezek leverése nélkül tudjunk behajtani egy garázsba. Ebből adódóan legközelebb már nem kell manuálisan állítgatni az orr magasságát, az akadályt lassan megközelítve a rendszer automatikusan 4 centit emel az első tengelynél.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button