______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egy kicsit AMG GT lett a Volkswagen Golf, legalábbis egy különös hibajelenség erejéig

hirdetés

A baleset bekövetkeztekor a hatóságokat értesítő eCall rendszer hibája miatt tartja vissza a 8-as Golf kiszállításokat a Volkswagen. Mintha már hallottunk volna ilyen problémáról más márkánál is mostanság…

 

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Mercedes rengeteg AMG GT sportkocsit hív vissza azért, mert probléma adódott az eCall rendszerrel. Ennek a feladata baleset esetén értesíteni a hatóságokat és a helyadatok megadásával segítséget kérni. Most úgy tűnik, hogy a Volkswagen is érintetté vált a dologban, legalábbis a Tagesschau.de német portál beszámolója szerint.

A német sajtó arra hivatkozik, hogy az eCall rendszer hibájára egy belső ellenőrzés világított rá. Valószínűleg a Mercedes esete után futtattak le pár tesztet biztos ami biztos alapon, és ekkor derült ki, hogy jelen esetben is arról van szó, hogy a modul az aktiválódása után megbízhatatlan és félrevezető adatokkal látja el a mentősöket és a tűzoltókat.

hirdetés

A Volkswagen helyzete viszont annyiban jobb, mint az AMG GT-nél tapasztaltak, hogy náluk legalább a kábelezés rendben van, a szakik szerint a hiba egy rosszul megírt szoftverre vezethető vissza. Ezt egy egyszerű frissítéssel javítja majd a német gyártó, ám amíg nem készül el a frissítés, addig a biztonság kedvéért visszatartják a nyolcas Golf megrendelt példányainak az átadását.

Mivel rövid időn belül már két egymástól független gyártónál merült fel szinte ugyan az a hiba, adódhat a kérdés: vajon más márkákat is érinthet a dolog, ami esetleg egy beszállítói hibára vezethető vissza? Egyre valószínűbb, hogy erről van szó, amire további vizsgálatok deríthetnek fényt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button