______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szia Uram! Forma 1-es autó érdekel?

hirdetés

Nem mindennapi különlegesség keres magának új gazdát. Most valakinek lehetősége van arra, hogy egy olyan klasszikus Forma 1-es autót tudjon a gyűjteményébe, amivel anno Kimi Raikkonen kergette Michael Schumachert a pályán.

 

Ha különleges autók aukciójáról van szó, akkor nem mehetünk el szó nélkül az RM Sotheby’s kínálata mellett. A neves cég minden alkalomra tartogat valamilyen különlegességet, és ez nem lesz másként a most pénteki akció kapcsán is.

Egészen pontosan egy Forma 1-es járgány keres magának új gazdát. Nem replika, hanem igazi! Arról a McLaren MP4-17D versenygépről van szó, mellyel a 2002-2003-as szezonban Kimi Raikkonen versenyzett összesen 12 futamon.

hirdetés

A most eladásra kínált példányt 2002-ben a Nürburgringen használta először a finn versenyző, ahol egyből harmadik helyre ért be vele közvetlenül Michael Schumacher és Rubens Barrichello mögött.

Egy Forma 1-es autó sosem olcsó, de a McLaren MP4-17D értékét más tényezők is tovább növelik. Először is, erősen a Schumacher korszakból származik, ahol még V10-es motorok muzsikáltak a futamokon, másodszor pedig Raikkonen éppen a visszavonulására készül, így minden F1-es relikvia, ami hozzá köthető, a jövőben már csak egyre többet fog érni.

hirdetés

Ennek értelmében a szervezők nagyjából 2,5 millió svájci frankot, azaz körülbelül 780 millió forintot várnak érte, de az ár könnyen még ennél is magasabbra kúszhat, hiszen ha a gyűjtők meglátják benne a fantáziát (nem lesz nehéz), akkor a határ a csillagos ég.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button