______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Toyota vezérigazgatója szerint nem kéne még erőltetni az önvezető rendszereket

hirdetés

Akio Toyoda hivatalosan is aggodalmát fejezte ki, mert szerinte az önvezető rendszerek fejlesztésénél folyó verseny nem vezet még semmi jóra. Mindenki első akar lenni, csak éppen közben életekkel játszanak az utakon.

 

A Toyota elnök-vezérigazgatója, Akio Toyoda, aggodalmát fejezte ki az önvezető rendszerek gyors fejlesztésére irányuló verseny miatt, miután a cég egyik e-Palette járműve elütött egy sportolót a paralimpián. A baleset szerencsére nem okozott sérülést, mivel a jármű nagyon lassan haladt, de mégis érthető módon komoly figyelmet kapott az eset.

Toyoda most azt mondta, hogy egyszerűen még nem tart ott a technikai fejlettség, hogy az ember nélküli vezetés probléma nélkül megoldható legyen, de a gyártók mégis azért küzdenek, hogy minél gyorsabban a közutakon is elterjedhessen a technika.

hirdetés

“Én nem tartom realisztikusnak még, hogy az önvezető autók normálisan közlekedjenek az utakon. Nagy a nyomás a gyártók között, hogy ki lesz az, aki először megvalósítja az 5-ös szintű önvezetést, de véleményem szerint ennyire nem kéne most még ezt erőltetni”- hangzott a Toyota vezér álláspontja, aki a paralimpián is a biztonság kedvéért felügyelő sofőröket ültetett az e-Palette járművekbe a baleset után.

Ahogy az Autonews hírportál is kifejti, nem ez az első eset, hogy Toyoda bírálja az új autóipari törekvéseket. Még év elején ugyanis azt nyilatkozta a Toyota első embere, hogy ha a villanyosítási terveket követi az ipar, akkor elérkezik nemsokára az a helyzet, hogy nyáron egyszerűen túlterhelté válnak az elektromos hálózatok, mert mindenki autót akar majd tölteni az egyéb elektromos fogyasztók mellett, amit már nem fog elbírni a rendszer.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button