______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Csehország szembemegy a belsőégésű motorok betiltásával

hirdetés

Bár egyre több ország jelenti be világszerte, hogy 2030 után valamikor betiltják a belsőégésű motorokat, vannak olyan kormányok is, amik nem hódolnak be a zöldek érvelésének. Ilyenek a csehek is.

 

Egyre többször lehet hallani, hogy egymás után szánják el magukat az országok arra, hogy valamikor a 2030-as években végleg búcsút intsenek a belsőégésű motoroknak. Vannak azonban olyanok is, akik nem ülnek fel erre a vonatra és erősen bírálják az EU döntéseit.

Nemrég számoltunk be róla, hogy Olaszország a sportkocsi-gyártók tekintetében kivételezne, most pedig a cseh miniszterelnök jelentette be, hogy hallani sem akarnak a teljes tiltásról. Andrej Babis nem finomkodott az érveléssel, nemes egyszerűséggel őrületnek tartotta az EU által diktált elektromos irányzatot.

hirdetés

“Nem értünk egyet a fosszilis tüzelőanyaggal működő autók értékesítésének betiltásával. Ez egyszerűen nem lehetséges. Nem erőszakolhatjuk rá senkire azt, amit a zöld fanatikusok az Európai Parlamentben kitalálnak”- nyilatkozta a Babis az iDnes magazinnak.

Érthető a cseh miniszterelnök aggodalma, hiszen az ország elég jelentős autóiparral rendelkezik, amit egy meggondolatlan és gyors elektromos átállás alapvetően tönkre is tehet. Más kérdés, hogy mennyire lehet sikeresen harcolni egy-egy EU döntéssel szemben, pláne átvitt értelemben a környezetvédelem kérdésében. Érdekes lehet követni a fejleményeket, főleg, ha esetleg más országok is besorolnak az “ellenállás” mellé.

hirdetés

forrás: AutoNews

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button