______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szeged mellett épül fel a BYD új gyáregysége

hirdetés

Most már hivatalos, hogy a személygépkocsi-gyártás egy részét is Magyarországon oldja meg a legnagyobb kínai konszern, azaz  Szeged mellett épül majd fel a kínai BYD legújabb gyáregysége.

 

Már hónapok óta lehet hallani, hogy jó eséllyel újabb üzemet (a tehergépjárművek és buszok gyártása már évek óta nálunk is jelen van) épít fel Magyarországon a legnagyobb kínai gyártó, a BYD. A találgatásoknak azonban az üggyel kapcsolatban most vége van, ugyanis megérkezett a hivatalos megerősítés is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hogy Szeged mellett épül majd fel az új, elektromos autókat gyártó egység, mely több ütemben készül majd el és több ezer embernek biztosít megélhetést a jövőben. Mindezek mellett ez lesz a BYD első (de természetesen nem az egyetlen) személygépkocsik gyártásával foglalkozó gyáregysége Európában is.

hirdetés

A beruházás ütemterve egyelőre nem került nyilvánosságra, azt viszont már tudni lehet, hogy a kormány is részt vállal a költségekben. Az állami támogatás összegét azonban még nem lehet tudni, az ugyanis csak az Európai Bizottság jóváhagyását követően lesz publikus. Fontos megjegyezni, hogy a BYD márkaképviselet már hónapok óta jelen van hazánkban, egyelőre két kereskedéssel, de a jövőben a gyártó tervei szerint ezek száma 20 fölé is emelkedhet.

A BYD új gyáregységével immár a hat olyan üzem lesz Magyarországon, ahol globális piacra gyártanak különböző márkák személygépjárműveket.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button