______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Sportos lépésekre készül a Mazda?

hirdetés

Bár az utóbbi években a Mazda vezetősége azt hangoztatta, hogy nem élesztik fel a gyári tuning részlegüket, most mégis gyanakodásra adhat okot egy japánban levédetett új megjelölés.

 

A Mazda manapság érezhetően a prémium piac megfogására törekszik, régebben azonban sportosabb irányba is kikacsintgattak a japánok. Ez volt a Mazdaspeed, melyről nem is olyan rég azt nyilatkozta a cég vezetése, hogy nem fogják mostanság újjáéleszteni a kínálatban.

Ez persze nem zárja ki, hogy ismét legyen gyári tuning részlege a Mazdának, legalábbis most megint felcsillant ez a remény. A japánok ugyanis levédettek egy R-es logót, mellyel kapcsolatban azonnal megindultak a találgatások is.

hirdetés

Egyes feltételezések szerint ez a megjelölés egyben megerősíti a wankel-motoros teljesítményorientált modellek visszatérését is, legalábbis a logóba épített vörös háromszög erre utalhat az elméletet hangoztatók szerint. Lehet benne valami, bár nem illik bele a képbe, hogy a Mazda az elmúlt években folyamatosan tagadja, hogy az RX modellek új generációja tanulmány szintnél messzebb jutott volna valaha is. A másik elmélet, hogy az új logó a hathengeres motorral ellátott csúcsmodellek sajátja lesz. Ez már életszerűbb, az új soros-hathengeres motorcsalád érkezése a 6-os szériába és a CX-5 modellbe pár hónapja nyílt titok!

Aztán természetesen ott van az a lehetőség is, hogy azt jelenti majd az R a Mazda életében, mint a Hyundai esetében az N vagy a Toyota világában a GR: gyári teljesítménynövelést és optikai módosításokat.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button