Autós Hírek

Egy aprócska SUV-val is készül a Lexus az európai piacra

A Lexus nemrég jelentette be, hogy 2025-ig 10 darab új villanyosított modellt dobnak a piacra. A legújabb jelentések szerint ezek között lesz egy aprócska SUV is, mely a Toyota Yaris Cross prémium átirataként kerül a palettára.

 

Akárcsak a Toyota, értelemszerűen a Lexus is komolyan veszi az elkövetkező években a villanyosítást. A prémium piacon tevékenykedő japán márka ezért 2025-ig nem kevesebb, mint 10 darab valamilyen szinten villanyosított modellt tervez bemutatni. Ezek között lesznek teljesen elektromosak és hibridek is. Az utóbbi kategóriát erősíti majd a paletta legkisebb SUV-ja, mely a Toyota Yaris Cross újragondolása lesz.

Ez egyelőre nem gyárilag megerősített információ, hanem a japán Mag-X magazin informátorainak jelentésére alapul, de egybevág a képpel, hogy a Lexus alig pár hónappal a Toyota Yaris Cross bemutatója után levédette az LBX elnevezést, ráadásul már 2015-ben kacérkodtak egy mini crossover gondolatával az LF-SA tanulmány segítségével.

Ha tehát igazak a felvetések, akkor a Lexus palettáján nemsokára feltűnik egy GA-B platformra épített járgány, amely vélhetően a Yaris Cross hibrid hajtását veszi majd át. Az 1,5 literes benzines erőforrásra épülő két, vagy három elektromos motorral megtámogatott rendszer a Toyota esetében 116 lóerős teljesítményt jelent, ami viszont eléggé kevéske a prémium szektorban, így nem lepődnénk meg, ha egy kicsit átdolgoznák majd a szakik a képletet és teljesítménynövelő kúrára fognák a villanyosított hajtásláncot.

(A képeken a Toyota Yaris Cross látható)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button