______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ha félted az életed, de kell a luxus, akkor most hozzád szól a Mercedes

hirdetés

A Mercedes a legújabb S osztályt is páncélba borította az igényességre vágyó, de veszélyes életet élő vásárlók kedvéért.

 

A Mercedes közkedvelt márka azok körében is, akiknek számít a biztonság. Nem csak balesetvédelmi értelemben, hanem az sem árt, ha mondjuk egy gyilkossági kísérletet is el lehet hárítani a négykerekű segítségével. Pontosan ezért az új S osztály sem maradhat ki a páncélozott sztoriból, azaz itt vannak az első képek az S 680 Guard 4MATIC modellről.

Az autó a hosszított S osztály alapjaira épült, a védelme pedig VR10-es szintnek felel meg. Ez azt jelenti, hogy az átlagos maroklőfegyvereknek és kisebb gépfegyver kalibereknek ellenáll a páncélozás, egy hadsereggel azonban nem érdemes szembe menni vele. Elgázosítani nem lehet a bent ülőket a veszélyhelyzeti légszűrő és levegőztető rendszernek köszönhetően, illetve a tüzeket is eloltja az automatika, ha éppen forróvá válik a helyzet.

hirdetés

A védelmi rendszer többi részlete egyelőre ismeretlen és valószínűleg még az is marad, hiszen olyan adatokról van szó, amikre nem jó, ha fel tudnak készülni az esetleges támadók. Persze, a vásárlók személyesen mindent megtudhatnak az autóról.

Az viszont közérdekű adat, hogy a páncélozott csillagos meghajtásáról a 6 literes V12-es erőforrás gondoskodik 612 lóerős teljesítménnyel, illetve azt is tudni lehet már, hogy a Guard modell megépítése 51 napot vesz igénybe, az ára pedig 500 ezer euró környékén mozog.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button