______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Senna emléke előtt tiszteleg a McLaren

hirdetés

A McLaren Ayrton Senna halálának harmincadik évfordulójára két egyedi fényezéssel rukkolt elő. Az egyiket a Forma 1-es versenyautóik viselik majd a hétvégi Monacói Nagydíjon, a másikat pedig egy előszériás Senna szupersportkocsi kapta meg.

 

Idén harminc éve annak, hogy egy tragikus versenybalesetben a világ egyik legjobb autóversenyzője, Ayrton Senna életét vesztette. Emléke azóta is olyannyira erősen él a köztudatban, hogy a kerek évfordulón sokan rótták le tiszteletüket. Volt, aki a baleset helyszínén, míg sokan más módot találtak erre.  A McLaren például most két egyedi fényezést mutatott be, melyekkel a brazil pilótára emlékeznek.

Az egyiket a gyártó MCL38 Forma 1-es versenyautói kapják meg és viselik majd a most hétvégi Monacói Nagydíjon. Ennek mintázatát és színvilágát Senna legendás bukósisakjáról emelték át, azaz a sárga szín dominál és megjelenik a jellegzetes sötétkék csíkozás is, illetve a hátsó légterelő zöld színe hivatott megjeleníteni a sisak felső díszítését.

hirdetés

A másik alkotás egyetlen autóra került rá, ami nem más, mint egy előszériás McLaren Senna szupersportkocsi. Ebben az esetben inkább a brazil zászló színei dominálnak, illetve maga a dizájn Senna személyiségét és energikusságát jelképezi a gyártó elmondása szerint.

Érdekesség, hogy a dizájn megalkotásánál a McLaren által megalkotott egyedi, kézzel kivitelezett fényezési módszert alkalmazták, amit egyszerűen csak “mosás technikának” neveznek az MSO, azaz a személyre szabásért felelős részlegnél. Ennek a lényege, hogy úgy tudnak összefolyatni különböző rétegeket, hogy azok az érintkezésnél nem keverednek össze egy másik árnyalattá, így meg tudták tartani az eredeti színeket, csak éppen dinamikusabbnak hat maga a festés.

hirdetés

Szintén aprólékos, pontozásos módszerrel készült el a kocsi hátsó részén látható két Senna portré. A kocsi egyik oldalán sisakban, a másikon anélkül látható a legendás versenyző.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button