Autós Hírek

Repülő járművekben gondolkodik a Volkswagen Kínában

A Volkswagen kínai részlegének vezetője beszélt arról, hogy a német gyártó nagy erőkkel kutatja a repülni is képes járművekben rejlő lehetőségeket. Az ázsiai piacon szeretnének először megjelenni egy ilyen megoldással.

 

A Volkswagen hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdték vizsgálni a repülő járművekben rejlő lehetőségeket. A közleményben Stephan Wöllenstein, a márka kínai képviseletének vezetője arra hivatkozik, hogy a vertikális közlekedés lehet a következő lépés a jövő mobilitása felé.

Az Airbus repülő autó elképzelése, mely alapvetően egy négykerekű járgány, de a kabinra rá lehet csatlakoztatni egy óriási drónt is.

Ennek érdekében a gyártó jelenleg partnereket keres a témában rejlő lehetőségek kiaknázására, többek között egy nagyméretű drón megalkotását is tervezik, mely a helyi piacon személy- és teherszállító funkciókat egyaránt elláthat a jövőben.

Cadillac személyszállító drón, mint a jövő városi járműve.

A Volkswagen ezáltal csatlakozott azon gyártók sorába, akik már egy ideje foglalkoznak a vertikális mobilitás témájával. Ott van például a Hyundai, aki a Incheon International Airport Corp-al együtt dolgozva kutatásokat végez a városi légi közlekedés megvalósítására, illetve nem szabad elfeledkeznünk a Cadillac pár hete bemutatott egyszemélyes drón megoldásáról sem.

Az Aston Martin egészen repülőgépszerű rendszerben gondolkodik.

Alapvetően nehéz elképzelni, hogy a jövőben megvalósulhat a több szintes közlekedés, de csak akkor, ha átlag autós szemmel szemléljük a témát. Mert ez bizony nem az autózásról szól, hanem a közlekedésről, avagy nem feltétlenül az fog majd ilyen megoldásokat használni, akinek eddig csak az autózáshoz volt köze, hanem a repülőgépek és helikopterek világát hozhatja el a városi mobilitás világába a törekvés. Persze, még nem holnap és nem is a következő héten…

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button