______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Porsche Taycan hivatalosan a leggyorsabb autó zárt térben

hirdetés

A Porsche marketingesei egy pillanatig sem pihennek mostanság. A srácok sorra találják ki és állítják fel az újabbnál újabb rekordokat. Most például a zárt térben elért legnagyobb sebesség címet sikerült behúzniuk.

 

Az elmúlt időszakban gyakorlatilag nem telik el hét, hogy ne derüljön ki egy újabb rekord, amit a Porsche az elektromos Taycan modellel állított fel. Nemrég a Brands Hatch versenypályán sikerült néhány újabb címet bezsebelni (ez is elhangzott a hét eleji SzpíkZone beszélgetésünkben), most viszont új vizekre eveztek a gyáriak. Versenypálya nincs, zárt tér viszont van!

A Porsche ugyanis elérkezett oda, hogy már gyakorlatilag minden létező versenypályához köthető rekordot sikerült megdönteniük, így a kreatívosoknak ideje volt egy picit összeülni, hogy mit lehet még kihozni a dologból. Így született meg az ötlet, hogy zárt térben még nem igazán alkottak semmit az elmúlt időszakban, így erre még rá lehetne menni egy kigyorsítás erejéig.

hirdetés

Ki is választották az Ernest N. Morial Convention Center (New Orleans, USA) legnagyobb csarnokát, mely nem elhanyagolható 92 ezer négyzetméteres belső területtel rendelkezik. A tér tehát adott volt a száguldozáshoz, ám a gyáriak elmondták, hogy azért közel sem ennyire egyszerű a helyzet egy ilyen akciónál.

A csarnok ugyanis fényes betonpadlóval rendelkezik, ami bizonyos sebesség fölött úgy viselkedik, mintha jégen száguldozna az ember. Arra nem volt lehetőség, hogy a felületet valamilyen nagyobb tapadást biztosító anyagra cseréljék, így Leh Keen versenyzőnek alkalmazkodnia kellett a körülményekhez.

hirdetés

“A felület teljesen kiszámíthatatlan volt, nagyon csúszott, így nem tehettem mást, mint hogy bíztam a kocsi képességeibe”- hangzott a rekord utáni beszámoló. Szerencsére a pilóta számításai bejöttek, a Taycan 165 kilométeres óránként sebességre gyorsított fel, majd sikeresen meg is állt épületen belül. Egy újabb rekord került így be a Taycan köré húzott marketing hadjárat gépezetébe!

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button