______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rekordáron kelt el az eredeti Bullitt Mustang

hirdetés

Egészen elképesztő, 3,74 millió dolláros áron talált magának új gazdát az a Ford Mustang, amit még anno maga Steve McQueen vezetett a Bullitt film forgatásán.

 

Steve McQueen neve remélhetőleg senki számára sem ismeretlen, akárcsak a Bullitt című film másik ikonikus főszereplője, a klasszikus 1968-as Ford Mustang. McQueen azóta sajnos eltávozott, a filmben használt két Mustang egyike viszont még köztünk jár és néha feltűnik a nagyközönség előtt. Most például a Mecum egyik aukcióján bukkant fel a legendás járgány, és rögtön el is lopta a show-t a többi eladásra váró autó elől.

A filmben használt autó ugyanis egészen elképesztő 3,74 millió dolláros, azaz csaknem 1 milliárd forintos áron talált magának új gazdát, ezzel hivatalosan is megszerezve minden idők legértékesebb Mustangja címet.

hirdetés

Na de hol bujkált az utóbbi időben ez a különlegesség? A film leforgatása után Robert Ross, a Warner Bros munkatársa használta mindennapi közlekedésre, majd egy rendőrtiszt, Frank Marranca vásárolta meg. Ő adta el később kő kemény 6 ezer dollárért a Kiernan családnak, akik használható állapotra (nem gyári állapotra) restaurálták, és egészen eddig őrizgették a négy keréken guruló legendát.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button