______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Az Aston Martinba is bevásárolhatja magát a kínai Geely

hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy tovább terjeszkedik a világ egyik legnagyobb autóipari óriása, a Geely. A kínaiak most éppen az Aston Martinnal folytatnak tárgyalásokat.

 

A Financial Times jutott hozzá azokhoz az információkhoz, melyek szerint a kínai Geely éppen tárgyalásokat folytat az Aston Martinnal. A megbeszélések tárgya a részleges (vagy esetleg a teljes) felvásárlás, ami mind a két félnek kapóra jönne.

Az Aston Martin a katasztrofális 2018-as év után ezzel végre tőkeerős befektetőhöz jutna, míg a kínai fél további márkákat szerezne meg. A Volvo teljes felvásárlása már évekkel ezelőtt megtörtént, de a Lotus 51 százalékát is sikerült berántani idő közben. Ezek mellett a 10 százalékos Daimler részesedés és a London taxi forgalmát lebonyolító LEVC már csak a hab a tortán.

hirdetés

A sztorihoz hozzá tartozik, hogy a Geely a számára legszerencsésebb időben kezdte meg a tárgyalásokat, hiszen jelenleg az Aston Martin részvények csaknem a padlón vannak, ám a már késznek nyilvánított DBX SUV  nyári piacra dobása után komoly erősödés várható.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button