______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Magyar vonatkozású változások is történtek az Opelnél

hirdetés

Az Opel a 2020-as évben fontos változtatásokkal rukkolt elő. A paletta modernizálása mellett a szentgotthárdi gyáregység életében is új fejezet nyílt.

 

Az Opel idei változtatásai minden eddiginél több magyar vonatkozással rendelkeznek. Ot van például mindjárt a hazai paletta modernizálása, melynek köszönhetően a Mokka mellett az Astra szedán változata is kikerült a kínálatból, viszont nemsokára rendelhetővé válik a Grandland X konnektoros hibrid kivitelben. A villanyosodás jegyében kerül bevezetésre még idén nyáron a tisztán elektromos Corsa is.

Azonban ezek a lépések főként a vásárlókat érintik, ám gazdasági szempontból fontosabb, hogy új fejezet nyílt a szentgotthárdi Opel gyár életében is. Itt ugyanis egy 38 millió eurós, azaz csaknem 12 milliárd forintos beruházás keretein belül előkészítették a PSA eredetű PureTech motorok gyártását.

hirdetés

Az átállás megtörtént, január 9-én pedig be is indultak a gépek, hogy elárasszák a világot a többszörösen Év Motorjának választott, ám most már magyar vonatkozással is rendelkező 1,2 literes háromhengeres turbós egységekkel.

Jó hír a későbbiekre tekintettel Yann Vincent PSA alelnöke bejelentetése, mely szerint leállítják a kínai motorok behozatalát és inkább a saját gyáraikat fejlesztik még nagyobb mértékben. Ez természetesen az első időben anyagi ráfordítást igényel, ám a tervek szerint hosszabb távon csaknem 700 euróval csökkenti minden egyes autó előállítási költségét, a meglévő gyáregységeket pedig továbbra is életben tartja, sőt tovább erősíti.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button