______________________________________________________________
hirdetés
Autós HírekFlotta

Régi újak – új régiek: Van választék

hirdetés

Idei évünk talán egy fokkal izgalmasabb újautó fronton, mint tavaly. A címadás nem valami szóvicc, hanem a valóság. Régi modellek jönnek újként, mint például a Renault 5, a Scenic és akár ide vehetjük a Volvo EX90-et, illetve régóta futó modellek kaptak frissítést, ráncfelvarrást, mint a “flottakirály” Octavia. Az MHC Mobility gondolatindítónak összegyűjtötte, mivel lehet tervezni az idei 2024-es céges flottamegújítások kapcsán.

 

A lista korántsem teljes, de mindenképp inspiráló összefoglaló. Bár nagy a kapkodás az autóiparban a 2035-ös átállás miatt, látható, hogy még mindig bőséges és új választék áll rendelkezésre minden kategóriában motorizáltságtól függetlenül. Érdemes most frissíteni a vállalati járműparkokat.

 

 

hirdetés

Kompaktok

Alfa Romeo Junior EV

A Junior egy kis elektromos SUV, amelyről az Alfa Romeo azt ígéri, hogy kategoriája legjobb vezetési dinamikáját és kezelhetőségét nyújtja. Ha a Giuliaban megtapasztalt géneket sikerül(t) átültetni, akkor ezt mi is elhisszük, és nagyon várjuk ezt a kiemelkedő szépséget, amelyek egy kihaló szegmensbe, de erős versenytársak közé érkezik, egyelőre csak elektromosként. A Jeep Avenger alapjaira épül, így szintén 54 kWh-s akkumulátorral érkezik.

Javasolt flottakonfiguráció: első körben csak dual motoros összkerekes EV-ként lehet majd kapni.
Becsült listaár: 15.5 M Ft.

hirdetés

 

Volvo EX30

Az EX30-at eddig mindenki dicséri, minthogy Volvo, premium, és hatótáv – ár-érték arányban kiemelkedőt nyújtó jármű. Az alapmodell 480 km hatótávot ígér, a nagyobb pakkal már az üzleti utazóknak is megfelelő választás lehet a 660km-es hatótáv.. Flottázni egy Volvo-t mindig jó ötlet, hiszen az értéktartása régiónkban a legjobbak között van.

Javasolt flottakonfiguráció: Plus felszereltség Single Motor+ Extended Range
Becsült listaár: 18.4 M Ft

 

Renault 5

Talán ezt a kisautót várják a legtöbben, legjobban, és az idei év második felétől már lehet is rendelni, talán a karácsonyfa alá meg is érkezik Magyarországra is. Nagyon jól frissítették ezt az örökzöld retro formát, így ez is nagyon komoly lehetőségnek ígérkezik még a flotta szegmensben is.

Javasolt flottakonfiguráció: még nem lehet konfigurálni, 400 km-es hatótávot ígérnek.
Becsült listaár: 12-15 M Ft közé várjuk.

 

Flottamodellek

Skoda Octavia

Külsőleg és belsőleg is frissült az Octavia, amely továbbra is TOP3-as flottamodell. Jó hír, hogy van belőle benzin, dízel, plug-in verziókban is, így motorizáltságban is lehetséges felhasználói igényekre szabni. Belső égésű motorokból válasszuk a 2.0-ás TSI vagy TDI, és az automata váltó is egyre inkább szokás már ezen a szinten is.

Javasolt flottakonfiguráció:  combi 2.0 TDI DSG 150 LE Ambition + hasznos extrák
Becsült listaár: 14 M Ft

 

Dacia Duster

Rendkívüli módon tör előre ez a jármű, amely most már még elegánsabb lett. Sajnos a dízel motort kivezetik, viszont jön egy értelmezhető alternatíva az 1.6-os benzin full-hybrid így bízhatunk abban, hogy dízel közeli fogyasztással tudunk vele közlekedni. Építkezésre, “vidékre” járók legköltséghatékonyabb flottamodellje lesz. Nem, nem teljesen fapados már, és az extrák sem prémium árban járnak hozzá. Használt piacon is keresett, mert alkatrész ellátottsága és árazása abszolút pénztárcabarát.

Javasolt flottakonfiguráció: március végétől jön a hivatalos árlista, áprilistól gyártják
Becsült listaár: 10-11 M Ft

 

Astra kombi PHEV, benzin dízel, EV

Régóta várták az újjáéledt Opel Astra-t. Kívülről modern, határozott designja van, kategóriájának legfrissebbje. Egyedüliként lehet kapni mind a négy fő meghajtással, azaz benzin, dízel, PHEV és teljesen elektromos (BEV – 54kWh) verzió is létezik belőle, így akár egyből lehet egy költség összehasonlításra használni, hogy milyen lelkű autóban töltsük a következő flottaciklusunkat.

Javasolt flotta konfiguráció: felhasználástól függően válasszunk motor

Becsült listaár:  dízel: 11.4 M Ft • plug-in: 15.1 M Ft • EV: 16.2 M Ft

 

Renault Scenic

Végére hagytuk az ÉV autóját, amely kedvelt egyterű Scenic SUV-os újjáélesztett verziója, tágas beltérrel, és kiváló EV adatokkal. Ha ebben a szegmensben teljesen elektromos autót keresünk, ezt mindenképp tegyük be a TOP3-ba.

Javasolt flottakonfiguráció: inkább a nagy  87kWh-s  600 km hatótávú akkumulátorral

Becsült listaár:  60 kWh: 18 M Ft • 87 kWh: 19,9 MFt

 

Vezetői járművek

Skoda Kodiaq és Superb

Mindkét vezetői Skoda modell frissült és már kint van az árlista is Skoda Kodiaq + Superb. Tartós, tágas, megbízható modellek. Akik még egy kört szeretnének hagyományosan jó autóba ülni kockázatmentesen, mindkét autó ideális választás.

Javasolt flottakonfiguráció: hivatalos árlista még készül, 2.0 TDI DSFG 150+ lőerővel jó választás Ambiton vagy Style felszereltséggel

Becsült listaár:  15-17 M Ft

 

Volkswagen Passat

Csak kombiban, de mégiscsak jön az újított Passat. Passát mellett korteskedni nem sokat kell, meglepetések helyett tradicionális választás, bőséges bel-, és csomagtérrel.

Javasolt flotta konfiguráció: 2.0 TDI DSG 150 LE • Business + hasznos extrák

Becsült listaár:  15-17 M Ft

 

BYD Seal U

Újdonság, kakukktojás, kínai, és épp ezért igazi slágermodellé érhet idén, ha lesz elég kapacitás Magyarország számára. A BYD toronymagasan kiemelkedik mind a kínai, mind az elektromos gépjárművek között, és lassan az országos szervizhálózat is kiépül nálunk.

Javasolt flottakonfiguráció: Kétféle akku és felszereltség szint – egyszerű választani.

Becsült listaár:  72 kWh: 16.3 • 87Wh: 17.5 M Ft

 

Csúcs modellek

 

Audi Q7 / Q8

Alaposabb ráncfelvarrást és technikai újításokat kaptak az Audi zászlós modelljei. Míg a Q7 egyelőre csak dízel motorral, a Q8 akár teljesen elektromos változatban is elérhető.

Javasolt flottakonfiguráció: Q7 50 TDI vagy Q8 e-tron 

Becsült listaár: Q7: 30 M Ft • Q8 e-tron: 32 M Ft (115 kWh)

 

Kia EV9

A legnagyobb elektromos bakancs, ami most Magyarországon kapható. Futurisztikus, letisztult belső, kisbuszosan forgatható karfás ülések a második sorban, hétszemélyes kivitelben. Feltűnően elektromos.

Javasolt flottakonfiguráció: Jelenleg kétféle verzió érhető el.

Becsült listaár:  e203 RWD: 30 MFt  • e384 AWD: 34 M Ft

 

Volvo EX90

A Volvo ezt a modellt a XC90 PHEV használóknak szánja, és időben érkezik azok számára akik tovább akarnak lépni a teljesen elektromos járművek felé. Vetélytársa a fentebb írd EV9, izgalmas a verseny, mi sem tudnánk megtippelni, hogy melyikből fogunk többet bérbe adni 2024-ben.

Javasolt flottakonfiguráció: Core RWD, 7 üléssel + hasznos extrák

Becsült listaár: 36 M Ft

szerző: Lakatos Gergely

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button