______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Raikkonen teheti még gyorsabbá a Zeekr elektromos modelljeit

hirdetés

A Zeekr idén mutatta be a 001 FR modelljét, mely egy elektromos 1265 lóerős sportszedán. Már ez is önmagában elég masszív adat, de most a kínaiak felkérték Kimi Raikkonent, hogy tegye még gyorsabbá az autót.

 

Az nem ritkaság, hogy egy autógyártó amolyan arculati erősítésként fogad fel nagynevű versenyzőket. A kínai Zeekr most ezt egy szinttel tovább emelte, ugyanis nem csak marketing-fogásként, hanem tényleges fejlesztési segítségként csaptak le Kimi Raikkonenre, azaz a Forma 1 világában csak Jégemberként ismert pilótára.

A gyártó elárulta, hogy Kimi első feladata lesz a nemrég ugyan már bejelentett, de még mindig finomhangolás alatt álló 001 FR modell befejezése, azaz a karosszéria és a hajtáslánc beállítása a minél sportosabb hatás érdekében. Értelemszerűen a fejlesztéseket a mérnökök tudják le, ő tanácsokkal és tapasztalatokkal járul hozzá a folyamathoz.

hirdetés

Érthető, hogy egy Raikkonen szintű nagyágyú tapasztalataira bízzák a feladatot, a karbonszálas műanyagból felépülő 001 FR ugyanis négy elektromos motorjából 1265 lóerőt képes kipréselni, aminek köszönhetően alig 2 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres sebességet.

Természetesen a Jégember munkája ezzel nem ér véget, a kínai gyártó a következő modelleknél is számít a tanácsaira és a véleményére, hogy igazán ütőképes elektromos autókkal tudják ellátni most már a globális piacot.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button