Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Az iPhone 15 és a BMW egyelőre nem barátok

Az Apple jelentette be, hogy egy szoftveres probléma miatt az Iphone 15 NFC chipjét jelenleg tönkreteszi a BMW és a Toyota által alkalmazott vezeték nélküli töltés. Már dolgoznak a probléma megoldásán.

 

Manapság már lényegében alapnak számít, hogy az autók tartalmaznak vezeték nélküli mobiltöltési lehetőséget is. Sokan szeretik is, hiszen ennek a használata kényelmes, elég csak rátenni a telefont a kijelölt felületre és már el is indul a feltöltés.

hirdetés

Az elmúlt hetekben azonban egyre több olyan esetről lehetett hallani, hogy az új iPhone 15 mobilok sorra hibásodnak meg, azaz vesztik el a vezeték nélküli töltés lehetőségét. Természetesen az Apple el is kezdte kivizsgálni az ügyet, aminek eredményeként most bejelentették, hogy az új eszközök egy szoftveres hiba miatt nem kompatibilisek a BMW és Toyota modellekben használt töltőkkel.

Nem csak, hogy nem kompatibilisek, hanem nemes egyszerűséggel a szóban forgó autók tönkreteszik a telefon ezen funkciójáért felelős chipet, ami visszafordíthatatlan károkat okoz. Hangsúlyozandó, hogy a probléma nem az autógyártó részéről merült fel, mert más telefonokkal nincs ilyen probléma, sőt jelen állás szerint a régebbi iPhone generációk is probléma nélkül tölthetők az autókban. A legújabb információk szerint az Apple már dolgozik a probléma megoldásán de a BMW is vizsgálja, hogy miként kerülhetők el az újabb meghibásodások.

főkép: xrayboy (MacRumors forum)

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button