______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rabokkal gyártana tehergépkocsikat a Kamaz

hirdetés

Oroszországban a pandémiás helyzet jelentős munkaerő kiesést okozott, aminek köszönhetően a Kamaz gyár vezetősége nem mindennapi eszközhöz nyúlna most. Elítéltekkel töltenék fel a gyárakat.

 

A pandémia számtalan hiányhelyzetet kialakított a világban. Elég csak a félvezető-válságra gondolni, de ott van például a műanyaghiány is. Oroszországban mindezek felett még a munkaerő hiánya is megkeseríti a gyártók életét.

A pandémiás szabályozások miatt ugyanis nagy számú külföldi dolgozónak kellett elhagynia az országot. Ez miért baj? Főként azért, mert az olyan gyárak, mint például a Kamaz, többnyire ezeket az embereket dolgoztatta eddig. Ember tehát nincs, így veszélybe került a termelés a Naberezhnye Chelny gyáregységben, ahol a vezetőség elmondása szerint több mint 4000 új emberre lenne szükség ahhoz, hogy a termelés tovább tudjon menni a tervek szerint.

hirdetés

Jelen állás szerint a hiányzó munkaerőt a börtönökből pótolná a Kamaz, mert hát munkásból ugyan kevés van, elítélt maradt még bőven. Sőt! A lépés viszont annyira szokatlan az autóiparban, hogy kérdéses miként reagálnak erre az olyan befektetők, mint például a Daimler, akinek 15 százalékos részesedése van az orosz tehergépjármű márkában.

Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. Először úgy olvastam “Robotokkal gyártana …” – de mire a cím végére értem “a Kamaz” biztos lettem benne, hogy valamit csúnyán benéztem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button