Autós Hírek

Most akkor autó, vagy motor?

Bár négy kereke van, ez a japán furcsaság több ponton is elmenne motorkerékpárnak. Először is, a hossza megegyezik egy kétkerekű hosszával, másodszor pedig Kawasaki eredetű motor van benne.

 

Van az úgy, hogy egyes rajongók nem várják meg a gyártó lépéseit, hanem maguk hozzák össze a vágyuk tárgyát. Valahogy így történt ez most japánban is, ahol néhány lelkes rajongó megalkotta azt a Toyota IQ modellt, mely beillene a sportos GR palettába is.

A srácok alapvetően a jövőre megrendezésre kerülő Tokiói Autószalonra készítették el a kis városi járgányt, de már most megmutatták a végeredményt a nagyérdeműnek. Az IQ a GR Yaris stíluselemeit öltötte magára, amit leginkább a front kialakításán lehet tetten érni, de azért hátulra is jutott átalakított lökhárító és stílusos, nem túl hivalkodó szárnyacska is.

Jó, oké, idáig bármelyik tuningműhely eljut és még ódákat sem zengenek az alkotásról, csak hogy jelen esetben a hajtáslánc is alapos átalakításon ment keresztül. Hátulra ugyanis beépítésre került a Kawasaki Ninja ZX-14R négyhengeres 16 szelepes motorja, mely 211 lóerő leadására képes, jellegzetes hangorkán közepette. Az alkotók az akusztikai élményt nem is szerették volna elrontani, így a kipufogót a hátsó ablakocskán keresztül vezették ki, hogy az a lehető legrövidebb legyen. Természetesen a váltót is egy Kawasaki motorkerékpárból emelték át, azaz az erő egy hatsebességes szekvenciális szerkezeten keresztül került átvezetésre a hajtott tengelyre.

Az IQ menettulajdonságairól egyelőre nem mondtak semmit a megalkotók, videó sincs csapatásokról, de reméljük, hogy nemsokára előkerülnek az első ilyen szösszenetek a net legmélyebb bugyraiból.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button