______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Porschét rajzolni nem mindenki tud, 3D-ben pedig még kevesebben!

hirdetés

Egy koreai művész úgy döntött, hogy új karosszériát rajzol a távirányítós autójára. Szó sincs arról, hogy csak a terveket vetette papírra, tényleg rajzolva készült el az egész Porsche Taycan kasztni.

 

A rajztudás egy olyan készség, amire mindig is nagy irigységgel és csodálattal tekintettem, hiszen én személy szerint sosem voltam annak a birtokában. Szinte hihetetlen, hogy vannak olyan emberek, akik magabiztosan vetnek papírra olyan műveket, amit a szerencsétlenebbek (mint én), még fényképezővel sem igen tudnak reprodukálni. Na de van annál feljebb, mint ceruzával, esetleg ecsettel képeket alkotni? A modern technikának köszönhetően igen, itt van ugyanis a 3D rajzolás művészete is már egy ideje a nyakunkon.

Adott például egy bizonyos koreai Youtuber, aki 3D SANAGO néven ontja magából a zseniális műveket. Most emberünk ráadásul autós témát lőtt be magának. Nem is akármilyet, a cél ugyanis egy Porsche Taycan karosszéria megalkotása volt távirányítós autóra!

hirdetés

Természetesen először vázlatok készültek, majd megkezdődött a karosszéria tényleges kiépítése térhálós jelleggel. Ezek után jöhetett a hálós szerkezet aprólékos kitöltése, a csiszolás, a fényszórók kialakítása és a fényezés. A végén még arra is maradt energiája a művésznek, hogy LED-es fényforrásokat is elhelyezzen az autó elejében. Az eredmény valami egészen zseniális, a folyamatot pedig nem igazán lehet érezhetően visszaadni írásban, így inkább beszéljen helyettem a videó, amiben a kész művet mozgás közben is megfigyelhetjük pár másodperc erejéig!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button