______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Porsche: 2035-ben még nem fogják betiltani a belső égésű motorokat

hirdetés

Bár a Porsche komoly lépéseket tesz a paletta villanyosítása felé, azért még nem feltétlenül mondanak le a belső égésű hajtásokról sem.

 

A Porsche előző héten mutatta be a Macan elektromos változatát és további villanyos modellek is kilátásban vannak az elkövetkező években. Látszatra tehát rákapcsoltak a németek az elektromos átállásra, de a háttérben azért nem ennyire egyértelmű a helyzet.

Az EU-s tervek szerint 2035-ig kell ezt meglépniük a gyártóknak, utána életbe lép a hagyományos belső égésű motorokkal szerelt újautó-értékesítés tiltás az Unió területén. Persze, ez még nem szentírás, a Porsche szerint is változhatnak még a dolgok.

hirdetés

Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója beszélt ugyanis a Bloomberg magazinnak arról, hogy véleményük szerint vagy törlésre vagy pedig halasztásra kerül addig még a tervezet. Azt nem árulta el pontosan, hogy miért vannak ezen az állásponton, de valószínűleg az elektromos modellek iránti kereslet erőteljes visszaesése miatt alakult ki a feltételezés.

“Jelen pillanatban rengeteg dolog van még, amit tisztázni kell a belső égésű motorok betiltásával kapcsolatban. Szerintem el fogják halasztani az egészet”- hangzott Meschke megállapítása. “Látnunk kell még, hogy az elkövetkező években hogy alakul az a bizonyos felfutási görbe. Ha olyan lesz a helyzet, mint most, hogy nem igazán keresik a vásárlók az elektromos autókat, akkor vissza kell hozni azokat a támogatásokat, amivel ösztönözni lehet az embereket”- tette még hozzá a Porsche igazgató.

hirdetés

forrás: Bloomberg

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button