______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hamarosan bemutatkozik a Porsche Taycan Cross Turismo

hirdetés

Március legelején hivatalosan is megérkezik a Porsche Taycan sportkombi karosszériával, azaz Cross Turismo kivitelben. A gyáriak viszont addig sem hagynak információk nélkül, most a tesztelési fázissal kapcsolatban osztottak meg képeket és érdekességeket.

 

Március 4.-én, azaz alig egy hét múlva ünnepli hivatalos premierjét az elektromos Porsche Taycan sportkombi karosszériával készülő, azaz Cross Turismo változata. A bemutatóhoz közeledve annak rendje és módja szerint megkezdődött az információ csepegtetés. A gyáriak azonban most még nem a technikai specifikációkkal hangolnak minket az újdonságra, hanem a tesztelési folyamat adataival és képeivel.

Ezek szerint a Cross Turismo tesztpéldányaival összesen 998 ezer kilométert tettek meg eddig a gyáriak a legváltozatosabb terep és időjárási körülmények között. Jártak vele például Afrikában, a Pireneusokban, Norvégiában és Amerikában is.

hirdetés

A versenypályás próbák természetesen a Nordschleifén zajlottak többnyire, de kipróbálták az újdonságot többször is a Nardo, a Hockenheimring és a Porsche Weissach-i tesztpályájának aszfaltján egyaránt. A szélcsatornában összesen 325 órát töltött az autó.

“A Cross Turismo fejlesztése alatt természetesen a Taycannal szerzett eddigi tapasztalatokra támaszkodhattunk. Mindezek mellett el kellett érnünk, hogy az autó legalább annyira jól érezze magát a versenypályán, mint a homokban, sárban vagy kavicsban. A végeredmény valami egészen elképesztő. A Cross Turismo semmiképpen sem egy vérbeli off-road járgány, de elboldogul a burkolattal nem rendelkező utakon is. Olyan, mint egy svájci bicska, csak éppen 21 colos kerekeken gurul.”-lelkendezett Stefan Weckbach, a márka modellpalettáért felelős alelnöke.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button