______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Platóval is nagyot mutat a Kodo dizájn

hirdetés

A Mazda Kodo formai irányzata nem igazán tud kiöregedni. Annyira, hogy most azt is bemutatták a japánok, hogy egy Isuzu D-Max pickupra vetítve is jól nézhet ki. Bemutatkozott az új BT-50, az európai jelenlét azonban kérdéses.

 

Egy időben bizony a Mazda is hangsúlyos résztvevője volt a pickupok piacának itt Európában is, ám az utóbbi években már leginkább Ausztráliában tevékenykedett hangsúlyosan ezen modelljével a japán gyártó. Ezért is pont itt mutatták be a BT-50 legújabb generációját, mely alapjaiban változott meg az elődökhöz képest.

Először is ott a Kodo formai irányzat, melyről megint csak bebizonyosodott, hogy gyakorlatilag egy talicskára ráhúzva is jól néz ki. Az új pickup bátran kimondható a jelenlegi platós kínálat egyik legszebbjének, ami annak fényében is nagy szó, hogy nem is a Mazda saját fejlesztése.

hirdetés

Persze, ebben sincs semmi meglepő, hiszen a BT-50 mindig is más modellekre, főként Ford Ranger alapokra épült, most pedig az Isuzu D-Max átmaszkolásával sikerült meglépni ezt a feladatot. A “donor” mindezek ellenére szinte sehol sem felismerhető, egyedül talán a hátsó lámpák lehetnek némileg árulkodók. A beltér a Mazda filozófiájához méltóan minőségi anyagokból lett összerakva, viszont itt a dizájn némileg különbözik a paletta többi tagjától.

Az új BT-50 piactól függően 1,9 literes 150 lovas, vagy pedig 3 literes 190 lóerős dízelként lesz elérhető még idén, viszont az európai forgalmazásról még sajnos mindig nem esett szó. Bizonyos tekintetben érthető is az óvatoskodás, hiszen nemrég akkorát bukott a túlárazott Nissan Navaraként piacra kerülő X-osztállyal a Mercedes, hogy az a világ másik felén is csattant. A BT-50 márpedig bizonyosan ugyan erre az útra lépne, hiszen hiába kívánatos a megjelenése, nem biztos, hogy érdemben kíváncsiak lennének a vásárlók egy átmaszkolt és drágábban árult, amúgy a maga kategóriájában parádésan jó ár-érték aránnyal rendelkező Isuzu D-Max modellre.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button