______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ritka izom, fellelt állapotban

hirdetés

A Plymouth klasszikusai megbecsült darabok a rajongók körében, de azért nem mondhatni őket méregdrága tételnek, hiszen egyes modellek még gyakorinak is számítanak Amerikában. Aztán jön ez az ütött-kopott darab, mely dugába dönti az egész elméletet.

 

Időnként érdemes nézegetni az amerikai neves árverések kiírását, mert kimondottan érdekes darabok tudnak felbukkanni még most a koronavírus helyzet árnyékában is. Mindjárt itt van egy ütött-kopott Plymouth Cuda egyenesen 1971-ből, ráadásul kabrió kivitelben, melyet júliusban árvereznek majd el a Mecum Indy’s Auction rendezvényen.

Egy ilyen autót azonnal megkíván az, aki kicsit is beindul az amerikai izom járgányokra, hiszen a Cuda egy legendás széria, sokszor egészen elérhető áron. De nem most! Ugyanis a szóban forgó példány több szempontból is különleges, ami jelentősen megnöveli az értékét.

hirdetés

Először is ez egy kimondottan exportcélokra legyártott darab, amiből 1971-ben csupán két darabot készítettek. A két darabból ráadásul csak egyetlen egy, azaz a képen látható példány kapott kabrió karosszériát. A teljes gyártási periódusban pedig összesen 17 darab Convertible készült, tehát általánosságban sem beszélhetünk egy gyakori modellről.

Az állapota a “fellelt” jelzővel illethető, ami jelen esetben annyit tesz, hogy a különlegesség 35 évet töltött el egy konténerbe zárva, azaz csupán 14 éven keresztül használta elvétve az előző tulajdonosa. Ennek is köszönhető, hogy minden egyes porcikája gyári és eredeti, a karosszériát és a 7,2 literes V8-as egységet is beleértve.

hirdetés

Ezen információk birtokában még jobban feléled a birtoklási vágy az emberben, de érthető módon a ritkaság ára sokakat elriaszt attól, hogy érdemben gondoljanak a licitálásra. A Mecum egészen pontosan 500 és 700 ezer dollár közé saccolja az értékét, ami forintba átszámolva nagyjából 150 és 210 milliót jelent…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button