______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új, a fejet oldalról is védő légzsákot mutatott be az Acura

hirdetés

A Honda fennhatósága alá tartozó Acura egy új utasoldali légzsákot mutatott be, mely az eddigieknél nagyobb védelmet nyújt baleset bekövetkeztekor. Lényegében mint egy kesztyű, úgy fogja körbe az ember fejét.

 

A Honda erőteljesen rákapcsolt a biztonsági megoldások fejlesztésére, főleg a légzsákok terén jeleskednek mostanság. Elég csak a nemrég bemutatott Jazz esetében bemutatott utasok közötti légzsákra gondolni, de most itt van egy másik szabadalom is, mely további védelemmel látja el a jobb első ülésen helyet foglaló személyt.

A japánok fennhatósága alatt tevékenykedő Acura ugyanis az új TLX modell esetében nem hagyományos utasoldali légzsákot használ, hanem egy több elemből álló megoldást. Ez abban különbözik az eddig látottaktól, hogy a hagyományos “lufi” két oldalán felfújódik még két szárny, ami egy plusz légkamra nélküli réteget fog közre.

hirdetés

Na de ez miért is jó? A tesztek szerint azért, mert így az utas feje nem tud lecsúszni a légzsákról, illetve a nyakat is jóval kevesebb terhelés éri. Egyelőre nincs szó arról, hogy az új légzsák mikor érkezik meg az európai modellekbe, de biztosak lehetünk abban, hogy nem fogja sokáig halogatni a Honda. A technológia kész van, már csak be kell építeni, majd egy kis marketing ráfordítással az emberek tudtára adni, hogy ilyen is van már. Aztán reméljük, minél kevesebben próbálják ki, hogy tényleg jobb-e egy gigantikus kesztyűbe fejelni, mint egy méretes lufiba!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button