Autós Hírek

Példányszámot növel a Polestar

Eredetileg 500 példány erejéig készült volna a Polestar 6, ám akkora már most az érdeklődés rá, hogy már 600 darab fölött gondolkodik a gyártó.

 

Ha egy autót limitált példányszámban akar kiadni a gyártó, akkor általában azt kimondottan ritka különlegességnek szánja. Van azonban, amikor a kereslet átírja a terveket. Ez történik most úgy néz ki a Polestar háza táján is.

A svéd gyártó ugyanis úgy tervezte, hogy az elektromos sportkabriójuk csupán 500 példány erejéig fog majd elkészülni, ám a bejelentés után nem sokkal csaknem előre elkelt az összes darab. Még úgy is, hogy a gyártás csak 2026-an kezdődik csak, így sok kiszállítás inkább négy év múlva esedékes.

Thomas Ingenlath, a gyártó vezérigazgatója erre reagálva árulta el az Autocar magazinnak, hogy most már nem látják reálisnak az 500 darabos példányszámot, valószínűleg 600-nál is több készül majd belőle, ha továbbra is megmarad a vásárlók lelkesedése.

A Polestar 6 egy kétmotoros, közel 900 lóerős nyitott sportkocsi lesz, mely a gyártó adatai alapján 3,2 másodperc alatt katapultál majd 100 kilométeres óránkénti tempóra, a végsebessége pedig 250-nél lesz elektronikusan szabályozva.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button