Autós Hírek

Olcsó elektromosként tér vissza a Renault Twingo

A Renault Twingo következő generációja dizájn tekintetében egészen a gyökerekhez nyúlik vissza, ráadásul a megfizethető elektromos kategóriába akarják belőni a gyáriak.

 

A Renault a Twingo modellt nem, hogy nem kukázza, hanem igen komoly szerepet szán neki a márka jövőjében. Legalábbis ez derült ki az első premieren elhangzottak alapján. Természetesen egy teljesen elektromos, városi mini lesz az autó.  Az eseményen ráadásul egy prototípust is megmutattak élőben a franciák, így nem mehetünk el szó nélkül a dizájn mellett sem.

Azonnal láthatjuk, hogy a gyáriak lényegében a modell kezdeteihez nyúlnak vissza, azaz az 1992-ben bemutatott első generáció stílusjegyei köszönnek vissza az újdonság közel minden négyzetcentijén. Természetesen mindezt modern körítésbe csomagolták a dizájnerek, például az eredeti fényszóró formáját LED csíkokkal rajzolták ki. Érdekes részlet még az első ajtó kilincsének a kialakítása, mely lényegében beleér a hátsó ajtóba is. Ez utóbbi nyitóját Twingo jellegzetesen az ajtó felső sarkában találhatjuk.

Mélyebben a technikai részletekről egyelőre nem beszélt a Renault, csak annyit árultak el, hogy a kategóriában legjobb, 10 kWh/100km-es elektromos hatásfokra számíthatnak majd a vásárlók, ami életciklusának teljes időtartama alatt (a gyártást is beleértve) 75%-kal kevesebb CO2-kibocsátást jelent egy átlagos, 2023-as európai belsőégésű motorral rendelkező járműhöz képest.

Ami még ezeknél is fontosabb, hogy a Renault egy trendi, de elérhető árazással rendelkező modellnek szánja a Twingo új generációját. Ez annyit tesz, hogy az árát igyekeznek majd 20 ezer euró környékén tartani, illetve felmerült az is, hogy bizonyos piacokon a bérlés is opció lehet majd nagyjából 100 eurós havi költséggel.

A gyártás Európában történik majd, a hivatalos premier pedig jövő év második felében várható, így az első modern-retro Twingo példányok 2026 elején kerülhetnek majd az utakra.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button