______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Partnert keres a Jaguar-Land Rover az elektromos platform fejlesztéshez

hirdetés

Nemrég jelentette be a JLR csoport, hogy megkezdi a teljes villanyosítás folyamatát, melynek keretén belül először a Jaguar palettája alakul át drasztikusan. Most ehhez keresnek új partnert, hogy a költséges fejlesztéseket ne mindenáron házon belül kelljen megoldaniuk.

 

Az elektromos fejlesztések manapság elkerülhetetlennek látszanak az autóiparban, ám mindezek mellett az új technológiák kifejlesztése alaposan megterheli a gyártók költségvetését. Ezért is gyakori, hogy partneri kapcsolatokra vadásznak a gyártók, akár más autóipari vagy esetleg techcégek személyében.

Most a Jaguar-Land Rover jelentette be, hogy egy társat keresnek ahhoz, hogy a 2025-re meghirdetett Jaguar elektromos átállás megvalósítható legyen. Thierry Bollore vezérigazgató nem köntörfalazott egy előző hét pénteken tett interjújában, hanem kijelentette, hogy az elektromos fejlesztések és egy új platform kidolgozása költséges a Jaguar számára annak fényében, hogy még mindig arányaiban kis példányszámban (évente 100 ezer darab autó) értékesítenek járműveket.

hirdetés

Bollore azt is elárulta, hogy ez nem jelenti azt, hogy bármely cég ajánlatát elfogadják, ugyanis a jelentkezőknek tisztelniük kell a gyártó jövőre vonatkozó terveit és autógyártási irányelveit, főként dizájn terén. Ebben persze benne van az is, hogy esetleg nem találnak megfelelő partnert a feladatra határidő előtt, ám a Jaguar vezér szerint ebben az esetben sem esnek kétségbe, hanem fejest ugranak egyedül a feladatba.

Ha egyedül kell platformot fejlesztenünk, akkor annak is a dizájnelvek szerint kell történnie. Nincs értelme csinálni az egészet Jaguar név alatt, ha a végeredmény nem megkapóan gyönyörű”- hangzott az állásfoglalás.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button