______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ötcsillagos törésteszteket produkált a BYD

hirdetés

Az Euro NCAP hivatalosan is elvégezte a két legújabb BYD modell töréstesztjét. Eredmény? Ma már nagyon nem szabad lenézni a kínaiakat!

 

Ha kínai autó, akkor pár évvel ezelőtt még a másolatokra, a silány minőségre és a katasztrofális töréstesztekre gondolhattunk. Ma már más a helyzet, azaz egyre komolyabban kell számolni a kínai autóiparral. Nem csak azért, mert kedvező áron kínálnak egyre minőségibb járgányokat, hanem azért is, mert mérnöki szempontból is folyamatosan bizonyítják a rátermettségüket (akár más gyártók által kinevelt szakemberek elcsábításával).

A BYD például éppen globális szinten tarolja le a piacot, nálunk is nem olyan rég nyitottak szalont a Wallis Motor közreműködésével, amiről mi is alaposan beszámoltunk. A fő kínálatot ráadásul pontosan az a Seal és a Dolphin modell teszi ki, melyeket most alaposan letesztelt az Euro NCAP szervezet is.

hirdetés

A két elektromos ráadásul nem hogy nem bukott el a törésteszteken, hanem összesítésben mindegyik ötcsillagos értékelést szerzett. Ha értékelési-kategóriákra bontjuk a dolgot, akkor pedig kimondottan kiegyensúlyozott eredményeket láthatunk.

ModellEuro NCAP eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBalesetelkerülő rendszerek
BYD Seal5 csillag89%87%82%76%
BYD Dolphin5 csillag89%87%85%79%

Ennek fényében tehát ma már a kínai autóipar minden fronton megérett arra, hogy számoljon vele a globális piac, ami miatt nem lehet mást mondani, mint a nagymúltú, eddig kényelmes helyzetben lévő gyártóknak nagyon fel kell kötni azt a bizonyos gatyát.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button