Autós Hírek

Olaszországban épít új élményközpontot a Porsche

Olaszországban egy komplett versenypályát és a környezetét vásárolta meg a Porsche. Már jövőre megnyitja kapuit az itt épülő gigantikus élményközpont.

 

A Porsche ráérzett arra, hogy komoly marketing értéke van egy olyan központnak, ami kimondottan az érdeklődőknek és a leendő vásárlóknak szól. Meg is vásároltak gyorsan egy hatvan hektáros, versenypályát is tartalmazó területet Olaszországban, hogy a márka nyolcadik élményközpontját is meg tudják építeni.

Egészen pontosan a Brescia tartományban található, 2006-ban átadott Autodromo di Franciacorta versenypályáról és környezetéről van szó, ahol már meg is kezdődtek az alapvető munkálatok. Az átadás 2021 elején várható.

Az élménypark központi eleme egy gigantikus, hangár alakú épület lesz, melyben többek között étterem, szimulátor részleg és bemutatóterem is elhelyezésre kerül. A területen található versenypálya 2,5 kilométeres nyomvonala érintetlen marad, ám a környezetében több újabb pályát is létesítenek. Lesz például gokart és off-road, illetve külön vezetéstechnikai gyakorló terület is.

 

Az előzetes tervek szerint az új központ évi 20 ezer látogatót tud majd kényelmesen fogadni, ám a Porsche nem csak a rajongókat, hanem a vásárlókat is várja majd ide. A bemutatóteremben kiállított újdonságokat ugyanis a helyszínen meg lehet majd rendelni, illetve az átvételt is le lehet bonyolítani az új létesítményben, akár versenypályás képzéssel is egybekötve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button