______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ez a kopott kis játék Camaro többet ér, mint egy teljesen új igazi

hirdetés

Amerikában egy lelkes gyűjtő talált rá a játékautók Szent Gráljára, amikor felvásárolt egy kisebb gyűjteményt. A kicsit kopott 1967-es Chevrolet Camaro játékautó a Hot Wheels széria egyik legritkább darabja.

 

Sok rajongója van a Hot Wheels kisautóknak, mások viszont inkább legyintenek a sokszor nem is teljesen arányos játékautókra. Meg lehet érteni őket is, hiszen ma már szinte minden nagyobb bevásárlóközpontban tonnaszámra lehet párszáz forintért vásárolni belőlük, a bolhapiacon pedig az ütött-kopott darabokat lehet beszerezni fillérekért. Olyanokat, mint a képen látható fehér kisautó, vagyis nem egészen…

Ezt ugyanis Amerikában egy bizonyos Joel Magee találta, amikor megvásárolt egy kisebb gyűjteményt. Mivel gyűjtő és jártas a témában, hamar felfigyelt a készlet egyik darabjára, egy igencsak lelakott fehér első generációs Camaro kisautóra.

hirdetés

Mint kiderült, ebből anno csupán 16 darabot gyártott le a Mattel, tehát semmiképpen sem elhanyagolható értékkel bír. Viszont van még egy csavar a sztoriban: ez a példány még a sejtettnél is ritkább, hiszen ez a gyári prototípus volt, amit a hibák felfedezése miatt festettek fehérre.

Na de mennyit is ér Joel gyűjteményének legértékesebb darabja? Ha csak simán a 16 darabos széria egyike lenne, akkor nagyjából ezer dollárt lehetne elkérni érte. Viszont így, hogy ez az egyedüli prototípus, már 100 ezer dollárra, azaz csaknem 30 millió forintra tehető az értéke, ami minden idők harmadik legértékesebb Hot Wheels kisautójává teszi.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button