______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Leáll a Hyundai koreai üzeme a koronavírus okozta munkaerő-kiesés miatt

hirdetés

Már az autóiparban is kezdi éreztetni hatását a koronavírus terjedése. A Hyundai például a kínai beszállítók kiesése miatt kénytelen szüneteltetni a gyártást Dél-Koreában.

 

Mostanság teljesen érthető módon a koronavírus terjedésével van tele a média, ám arra már kevesen térnek ki, hogy a járvány milyen hatással van a gazdaságra, illetve pontosabban az autóiparra. Pedig napról napra jobban érezteti a hatását a Kínában eluralkodó káosz. A karantén, vagy éppen a félelem miatt egyre kevesebben mennek el dolgozni, aminek természetesen a termelés látja kárát. És mint tudjuk, minden Kínában készül, még az is, ami nem…

A lelassult termelés viszont nem csak a kínai cégekre van hatással, hanem azokra is, amiket az itt készülő alkatrészekkel látnak el. Ilyen például a Hyundai, melynek dél-koreai üzemében Kínából származó kábelkötegeket használtak, ám most néhány komoly beszállító kiesésével alkatrészhiány alakult ki.

hirdetés

A gyártást tehát szüneteltetni kell, míg nem oldódik meg az ellátás kérdése. Ennek érdekében a Koreában és a Délkelet-Ázsiában található gyárak kapacitását növelik meg, ám az átállás természetesen időt vesz igénybe.

Nem a Hyundai az egyetlen, aki elszenvedi a munkaerő-kiesést, már előző héttől szünetelteti ugyanis a munkát a kínai üzemekben a Tesla, a Ford, a Nissan és a Honda is. És ez csak a folyamat eleje, a legtöbben még belegondolni sem mernek abba, hogy milyen hatása lenne annak, ha globális szinten jelentkezne a probléma a sorozatos megbetegedések miatt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button