Autós Hírek

Németországban perre megy egy szervezet, mert szerintük megtéveszti a vásárlókat a Tesla

Egy német szervezet szerint az Autopilot elnevezés mellett a Tesla marketing szövegei is megtéveszthetik a vásárlókat. Perre vitték az ügyet.

 

Manapság , amikor az átlag felhasználók nem igazán tanulmányoznak leírásokat és kezelési utasításokat, illik óvatosan bánni az elnevezésekkel. Főleg igaz ez az “önvezető autó” általánosítással, hiszen ennek több szintje van, ami alapvetően változtatja meg bizonyos esetekben a funkció értelmét. A Tesla főként benne van ebben a játékban, hiszen Autopilot megnevezéssel illeti már régóta az elektromos járgányok éppen aktuális tudását, ami most egy szervezetnek nagyon elkezdte szúrni a szemét.

A német “Schutzverband gegen unlauteren Wettbewerb” szervezet, mely egy a tisztességtelen piaci verseny ellen létrehozott egyesület ugyanis beperelte a Teslát, mert szerintük az Autopilot elnevezés nem teszi egyértelművé az autó képességeit, ami megtéveszti a vásárlókat. Egészen pontosan arra céloznak, hogy a felhasználók többsége hajlamos magára hagyni az autót vezetés közben, mert azt hiszik, hogy teljesen automatizált a folyamat, pedig még közel sem igaz ez.

Mindezek mellett azt is nehezményezik, hogy a gyártó a saját honlapján már tavaly közzétette, hogy év végére megvalósul a városon belüli teljes önvezetés, viszont ez nem történt meg. Ezzel csak az a baj az egyesület képviselője szerint, hogy aki találkozik a tavalyi dátummal jelzett kijelentéssel, könnyen azt gondolhatja, hogy ez már meg is valósult, sőt igazságtalanul vonzhatott be újabb vásárlókat ez a laza kijelentés, ami nem fair a piac többi szereplőjével szemben.

A német bíróság befogadta a feljelentést és megkezdték az ügy vizsgálatát. Természetesen Elon Musk is azonnal reagált az ügyre egy Twitter bejegyzésben, viszont egyértelműen nem vitte túlzásba a magyarázkodást. “A Tesla Autopilot a repülés világában alkalmazott fogalom alapján lett elnevezve. És mi a helyzet az Autobahn esetében?”- hangzik a Tesla vezér gúnyos megjegyzése.

Mindenképpen érdekes az eset és sajnos a “félrevezető” kommunikáció tényleg okozhat komoly baleseteket a mai világban. Persze, egy normális társadalomban nem kéne ettől félni, hiszen a kisbetűs részben minden le van írva, az interneten pedig bármilyen tudás pillanatok alatt könnyen megszerezhető, viszont ehhez energiát kell belefektetni a dologba és nem csak hanyatt dőlve befogadni minden információ morzsát, ami szembe jön az emberrel… Na mindegy, hajrá egyik, győzzön a másik!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button