______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ezen a néven egyesül majd a PSA és az FCA csoport

hirdetés

Pár hónapos hallgatás után egyre több információ szivárog ki a PSA és az FCA csoport fúziójáról. Már meg is van a cégóriás új neve, ami nem olyan egyértelmű, mint amire először számítani lehetett.

 

A tavalyi év nagy meglepetés híre volt, hogy megkezdődött a PSA és az FCA csoport összeolvadása, hogy megalakuljon a világ egyik legnagyobb autóipari cégóriása. Ezután egy pár hónapos hallgatás következett az üggyel kapcsolatban, majd a csöndet nemrég Carlos Tavares, a PSA vezérigazgatója törte meg néhány bíztató bejelentéssel.

Kiderült ugyanis, hogy a koronavírus járvány nem hogy akadályozná a fúziót, hanem éppen hogy sürgetteti azt, hiszen minél nagyobb egy cégóriás, annál nagyobb a gazdasági háttere a túléléshez. “Az FCA-val összeolvadás a legkézenfekvőbb megoldás a járvány miatt kialakult bizonytalanságban és nehéz gazdasági helyzetben. Legkésőbb jövőre, az év első negyedében megtörténhet a dolog”- hangzott két hete Tavares beszámolója.

hirdetés

Na de tényleg ilyen jól halad a két egyenként is meghatározó méretű csoport egyesítése? A jelek szerint ez mindenképp így van. Kiderült ugyanis, hogy már meg is van a 16 márkát magába foglaló konszern új neve, és bizony nem az FCA-PSA-ra esett a döntéshozók választása.

A jövőben ugyanis egy független elnevezést használnak majd, ami annyit tesz, hogy Stellantis néven lesz jelen a világ minden országában hangsúlyosan a csoport. Persze, elsőre furcsának tűnhet a névválasztás, de közel sem egyedülálló a példa az autózás világában. Elég csak a General Motors-ra gondolni, amely a Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac márkát foglalja magába, de egykor ide tartozott a most már a Stellantis kötelékébe kerülő Opel is.

hirdetés

A fúzió Carlos Tavares szerint legkésőbb jövő év elején történik meg, ám a legtöbb jel arra mutat, hogy az utolsó simításokat végzik éppen a felek, így akár hamarabb is aláíródhatnak a végső okmányok.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button