______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem aprózza el az Alpine, már öt elektromos modellt jelentettek be az elkövetkező évekre

hirdetés

A Renault márkától egyre inkább függetlenedő Alpine mondhatni, hogy állást foglalt a belsőégésű motorok és az elektromos hajtás kérdésében. Már öt darab tervezett villanyos modellnél tartanak 2030 előtt.

 

A villanyos átállás jelen állás szerint gyakorlatilag elkerülhetetlen az autózás világában, a legtöbb gyártó viszont próbálja húzni-halasztani a kérdést és a lehető legtovább életben tartani a belsőégésű motorral szerelt palettát is. Persze, vannak kivételek, mint például az Alpine, aki olyan fejest ugrik az elektrontengerbe, hogy a márka termékeihez és Renault átirataihoz szokott fanatikus elkerülhetetlenül felszisszen.

A gyártó ugyanis egymás után jelenti be az új modelleket, mindegyiket elektromos meghajtással. Már gőzerővel készül egy kis elektromos sportkocsi, mely nemsokára az A110-et váltja a palettán, de megerősítést nyert a modern-retró A5 hot hatch és a nagyobb hasmagassággal rendelkező GT-X Crossover is, a Lotus szakembereivel közösen kifejlesztett villanyos hajtással. Ezek a tervek szerint még 2026 előtt piacra kerülnek és globálisan elérhető modellek lesznek.

hirdetés

Az új bejelentés két másik autóra is kitér, melyek 2026 után folytatják a sort. Az Alpine egyelőre ezekkel kapcsolatban nem tért ki részletekre, de nem lennénk meglepve, ha a Lotus Type 133 közepes szedán és a Lotus Eletre nagyméretű SUV átiratai lennének, ha már úgyis egyre szorosabb a kötődés a két benzines sportkocsi specialistáról kizárólag elektromosra áttérő márka között.

A gyáriak annyit azonban elárultak, hogy az újonnan bejelentett elektromosok is hűek lesznek az Alpine jövőképéhez, azaz a luxust, a technológiát és a sportosságot ötvözik majd úgy, hogy az elegy egy utcán és versenypályán egyaránt élvezhető végeredmény legyen.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button