______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Négyajtós szedánként is bemutatkozhat a Ford Mustang

hirdetés

A Ford vezérigazgatója beszélt arról, hogy ő nem zárkózik el a Mustang palettájának tovább bővítésétől. Újabb elektromos Mustang nincs a képben, de lát lehetőségeket például a hibrid hajtásban és az újabb karosszéria változatokban.

 

A konkurencia kihullásával manapság egyértelműen a legkedveltebb és legkeresettebb kupé a Ford Mustang, amiből igyekeznek a legtöbbet kihozni a gyáriak. Sorra jönnek ki az újabb edíciók, mint például a nemrég bemutatott Dark Horse kivitel. Mi jöhet még? Erről maga a márka vezérigazgatója, Jim Farley beszélt az Autocar magazinnak adott interjújában.

Farley elárulta, hogy most elsőként a kupé modellre koncentrálnak tovább, azaz a paletta bővítése a közeljövőben ezen a fronton várható. Fontos lépés lehet a Mustang hibridesítése, amire komoly esély van a jövőben az igazgató szerint, viszont egy teljesen elektromos változat (a már meglévő Mach-E kivételével) teljesen elkpézelhetetlen az állítása szerint. Sőt, egy korábbi nyilatkozatában kitért arra is, hogy a V8-as Mustang addig marad, ameddig csak “Isten és a politikusok” azt megengedik.

hirdetés

Mi a helyzet az újabb karosszéria-változatokkal? Erre is reagált Farley: “Sosem építünk olyan Mustangot, ami nem Mustang (Mach-E?- szerk). Például nem csinálunk kompakt két üléssoros SUV modellt Mustang emblémával. Viszont miért ne próbálkoznánk más formában ezzel? Például egy négyajtós szedán vagy hasonló járható út lenne, amíg az rendelkezik az eredeti Mustang teljesítményével és karakterisztikájával”- hangzott a megállapítás.

Ezt olyannyira érdemes komolyan venni, hogy már nem az első eset, hogy felmerül a négyajtós szedán eshetősége. Legutóbb például 2022-ben szivárogtak ki gyári vázlatok egy ilyen autóról, így könnyen elképzelhető, hogy titokban már jó ideje zajlanak a fejlesztések is.

hirdetés

Sokakban felmerülhet, hogy esetleg a Porsche és a Lamborghini márkához hasonlóan a Ford is elmehetne off-road irányba is, de a vezérigazgató ezt jelenleg nem akarja támogatni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button